Dajna писал(а):Ограничения по количеству животных в квартирах есть. Не знаю, что по кошкам, но по собакам есть.
Я лично знаю о цифре 4.
В г. Киеве нет ограничения по количеству собак проживающих в квартире (раньше было не более 3-х, но в 2007 правила были изменены).
http://cipets.kiev.ua/ua/laws/kmr/laws.php?ID=1980Правила утримання домашніх собак та котів в м. Києві3. Умови утримання та використання собак і котів
3.1. Власникам собак і котів дозволяється утримувати цих тварин:
у квартирах, де проживає одна сім’я, за кількістю, обмеженою можливістю забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог цих Правил;у квартирах, де проживає кілька сімей, лише за письмовою згодою всіх повнолітніх мешканців квартири;
на території присадибної земельної ділянки за умови, якщо огорожа цієї ділянки забезпечує ізоляцію тварини на цій території та наявна попереджувальна табличка про існування тварини;
на території і/або приміщенні, що не належить власнику тварини на правах власності за умови письмової згоди власника території і/або приміщення;
у куточках живої природи у встановленому порядку за погодженням з державними органами санітарно–епідеміологічної служби та ветеринарної медицини;
на територіях об’єктів будівництва, підприємств, установ, організацій за умов наявності обладнаних приміщень та попереджувальної таблички про існування тварини.
Власники собак, які проживають у багатоквартирних будинках, повинні забезпечувати тишу – попереджувати лай собак у період з 2200 до 0800.
Забороняється утримувати собак та котів у місцях загального користування (коридорах, приміщеннях підвального типу, на сходах, горищах тощо).
3.2. Забороняється утримувати собак незареєстрованими належним чином.
3.4. При утриманні собак і котів їх власникам необхідно:
запобігати прояву небезпечних дій з боку тварин, які утримуються, по відношенню до людей, інших тварин або майна;
забезпечити дотримання санітарно–гігієнічних норм та громадського порядку;упереджувати можливість безконтрольного виходу тварини поза межі місця її утримання.
3.11. Власники собак та котів повинні регулювати приплід власних тварин. З метою регулювання чисельності тварин, які не мають племінної цінності, проводити стерилізацію як гуманний метод зменшення поголів’я тварин.
3.14. У м. Києві забороняється:
жорстоко поводитись з тваринами або знущатися,
знищувати їх;4. Реєстрація собак та котів
4.4. Обов’язковій реєстрації підлягають собаки, що належать на правах власності або інших підставах фізичним або юридичним особам і перебувають на території м. Києва.
Власник собаки повинен зареєструвати тварину протягом 30 діб з моменту її відчуження іншою особою.
Особи, які проживають (зареєстровані) поза межами м. Києва, але перебувають на території м. Києва з собакою більше 30 діб, повинні зареєструвати тварину у встановленому порядку.
4.5.
Реєстрація котів проводиться за бажанням власника.Правила разработаны неплохие. Но если бы это еще кем-то контролировались
По поводу прививок. Обязательна ТОЛЬКО ПРИВИВКА ОТ БЕШЕНСТВА для собак и кошек. Все остальные прививки - по желанию владельцев.6.1. Собаки та коти, незалежно від породи, починаючи з 3–місячного віку повинні щорічно в обов’язковому порядку бути щеплені проти сказу у закладах ветеринарної медицини або лікарів ветеринарної медицини, діяльність яких відповідно ліцензована.
6.2. Всі власники собак та котів зобов’язані на вимогу посадових осіб закладів ветеринарної медицини надавати тварин для огляду, діагностичних досліджень, профілактичних щеплень та обробок.