Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Не суто політичне питання - РУБИКОН-3 16-21 марта

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Re: Не суто політичне питання - НОВИЙ РІК 2014 НА МАЙДАНІ

Сообщение gala » 01 янв 2014, 14:00

Як Євромайдан Новий рік зустрічав (фоторепортаж)
http://tvi.ua/new/2014/01/01/yak_yevrom ... oreportazh

Полмиллиона украинцев встретили Новый год на Майдане исполнением гимна.
http://censor.net.ua/p265371

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение sola » 01 янв 2014, 15:22

Зірковий вертеп повністю
http://www.youtube.com/watch?v=-1xe2qKjYC4
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение elena433 » 01 янв 2014, 17:33

Дякую!
elena433

Сообщение Oo » 02 янв 2014, 19:02

http://dymmar.livejournal.com/60349.html
«Дещо важливе про Майдан, про що я не можу промовчати
Двадцять дев’ятого грудня на hromadske.TV виступав такий собі американський громадянин Кевін Каро – чолов’яга в кумедній шапці і зовнішністю трохи схожий на цигана (насправді за походженням іранець). Інтерв’ю вийшло дуже пожмаканим і куцим, весь час переривалося хаотичними прямими включеннями з Межигір’я, тому навряд чи привернуло увагу, особливо зважаючи на те, що велося через перекладача (цим перекладачем я і був).

А речі він говорив варті уваги. Наприклад, він чітко відповів на питання „що робити тепер, крім як стояти за барикадами і співати пісні” – питання, яке постійно ставлять собі люди на Майдані, на форумах, в соцмережах – але притомної відповіді на яке я не бачив і не чув. Бо, вибачте, отой „план”, чи „маніфест”, нібито рішення Віче, що його перед Новим Роком оголосила опозиція – це план „зливу”. Говорити людям, які там кожного дня мерзнуть, „давайте ще місяць поваландаємося, а потім...” – це не план, а відвертий саботаж. До того ж, не завадить нагадати, що Віче – це коли з народом радяться, а не готують рішення віче без, власне, самого віче. А незгодних автоматично записують у провокатори.

Але я відволікся. Чого, власне, ми маємо слухати цього іноземця, про якого я згадав? Тому, що він все життя займався вивченням антиурядових масових рухів як соціолог. Погодьтеся, людину, яка ще студентом брала участь в подіях 1978 році в Тегерані, а потім в Штатах вивчала причини того, чому це обернулося зовсім не так, як сподівалися учасники – варто хоча б вислухати. Як його сюди занесло – теж цікава історія. Він збирався провітрити голову для написання наукової роботи про рух „Окупуй Волл-стріт”, взявши відпустку і виїхавши з Нью-Йорку в Одесу. А тут як раз почалося. Щойно він почув про події 30 листопада – 1 грудня, взяв квитка до Києва, приїхав сюди і оселився на Майдані. І з того часу спостерігав, навіть виступав там 6-го грудня (каже, на сцену пустили без проблем, як тільки показав паспорт). Поїхав тільки перед Новим Роком.

Тепер конкретика. Ось основні тези пана Каро.

1. Рухи, подібні Майдану, мають розповсюджуватися, проникати все ширше як географічно, так і демографічно. Інакше вони гинуть. Середини не буває. Застій веде до поразки. Тому закритися за межами барикад – смерть Майдану. Майдан має охопити весь центр, весь Київ, всі міста України, перетягти на свою сторону також громадян Півдня и Сходу.

2. Опозиційна „трійка” (Яценюк, Кличко, Тягнибок) не виражає інтересів і прагнень Майдану, а керується інтересами олігархів, які фінансують цих політиків. Вони готові використати Майдан, оскільки їхні короткострокові цілі можуть збігатися з цілями Майдану, але вже в середньостроковій перспективі вони розходяться.

3. Майдан має утворити низовий виборний орган у кількасот осіб, що має складатися з обраних громадянами представників як Майдану, так і делегатів громадян та колективів, які там зараз не представлені – наприклад, шахтарів Донбасу, вчителів, профспілок, громадських організацій – якомога ширший і всеохопний. Цей орган має бути не сформований опозицією, як керівний орган ВО „Майдан”, а обраний знизу.

4. Цей виборний орган (Рада Майдану, Народний Парламент) має негайно почати засідання, наприклад, на другому поверсі Будинку профспілок. Він має дійти громадської згоди про подальші дії Майдану і з своїх лав висунути виконавчий орган – Комітет у декілька десятків осіб, який зможе здійснювати виконавчі функції саме від імені Майдану і народу України, а не від імені опозиції. Рішення такого органу (наприклад, рішення про загальний страйк) українці будуть виконувати (оскільки це вони самі, а не хтось інший за них, вирішив так робити).

5. Крім того, дуже важливо, щоб засідання цього Народного Парламенту постійно транслювалися на телестрім, щоб громадяни мали змогу контролювати роботу своїх обранців.

Власне, це все. Ідея проста. Втілити – дуже складно, тут я себе не дурю. Перед Новим Роком, наприклад, на УП пройшла інформація, що представників від асоціації кількох десятків громадських організацій не пустили на сцену Майдану, яка фактично контролюється опозицією. Тобто, осередки для створення Народного Парламенту вже формуються, просто вони не впевнені, що робити, розгублені і не підготовані – і до того ж їх глушать, бо чути голос народу не хоче не тільки влада, але й опозиційні політики (хоча й поки що в меншому ступні – ми їм ще потрібні).

Ми обурювалися з „круглого столу” Януковича, з „тушкованих” представників студентства на тому заході, але чому б опозиційним політикам для початку не влаштувати відкритий круглий стіл з громадськими лідерами Майдану, зі справжніми студентськими представниками, з діячами науки та культури? Якщо ви не маєте уявлення, що робити (а саме на те скидається) – чи не краще порадитись з народом? Може, це звучатиме не так красиво, як промови з трибун і співи, але подібний захід вже назрів, він просто необхідний для виживання Майдану. Без відкритого та відвертого діалогу політиків (хоча б опозиційних, для початку) та громади Майдан має сумне майбутнє – навіть якщо якимось дивом переможе.

Можете десять разів називати мене провокатором, але я не вірю, що люди, які обмежують демократію на самому Майдані, зможуть побудувати демократію в країні, отримавши владу. А вірю я в те, що на Майдані стоять не випадкові люди. Це не стадо, як, здається, вважає дехто з опозиційних політиків. Навіть якщо до мікрофону дорветься якась неадекватна істота – така аудиторія її просто прожене, освиставши. Якщо людині є що сказати – Майдан має її вислухати. Навіть якщо це „титушок”, донбаський шахтер - чи навіть сам Клюєв. Дають же слово всяким горе-поетам – до речі, хай там як ведучий кричить „молодець”, цей клич Майдан не підхоплює, якщо оратор не заслужив - що свідчить про якість аудиторії. Хай замість ведучого і розваг мікрофон на сцені дадуть людям, яким є що сказати. Бо саме це - демократія. »
Oo
Старожил

Сообщение gala » 03 янв 2014, 01:32

Oo писал(а):http://dymmar.livejournal.com/60349.html

Дякую за статтю. Це один з тисячі варіантів "Що робити", який можна почути на Майдані. Скажу відверто, я не знаю достеменно, що робити, і не берусь висловлювати якісь пропозиції. Але як пильний і небайдужий спостерігач можу зробити деякі зауваження до тексту.

1."Бо, вибачте, отой „план”, чи „маніфест”, нібито рішення Віче, що його перед Новим Роком оголосила опозиція – це план „зливу”. Говорити людям, які там кожного дня мерзнуть, „давайте ще місяць поваландаємося, а потім...” – це не план, а відвертий саботаж".

Не зрозуміло, що в наявній ситуації не є саботажем. Бо є два варіанти, опріч "просто стояння".
Наймилішим для опонентів є розпуск Майдану. Про це і говорять депутатам-опозиціонерам: "Ми розпустили наш Майдан. Чому ви не розпускаєте ваш?" На що отримують відповідь: "Не ми покликали, не ми і розпустимо". Між іншим, є інформація, що сьогодні в. о. голови КМДА Голубченко проводив оперативну нараду під кодовою назвою: "Задушити Майдан".

Другий варіант - радикальні дії. Саме на цьому варіанті наполягає Олег Соскін, наводячи аргументи, з якими важко не погодитися. Але, на мою думку, це легше сказати, ніж зробити. А може, я просто мало поінформована.

В студии UKRLIFE.TV побывал профессор Национальной академии управления Олег Соскин. Во время разговора он прокомментировал последние политические события в Украине, а также рассказал каким может быть план действий в стране на ближайшие 24 часа.
http://www.youtube.com/watch?v=HB9Oa84YT8Q
Прямим текстом: Хто хоче миру, того по-звірячому б'ють?
http://zik.ua/tv/project/priamym-textom/26.12.2013/

Щодо "просто стояння" висловлюється Петро Порошенко.
Екстрена програма Остапа Дроздова. Спеціальний гість - Петро Порошенко. Підсумки року, що минає та плани на рік наступний. Уроки Майдану: перемога чи поразка? А може лише репетиція перед грандіозними подіями?
http://zik.ua/tv/project/priamym-textom/

2."Якщо ви не маєте уявлення, що робити (а саме на те скидається) – чи не краще порадитись з народом? Може, це звучатиме не так красиво, як промови з трибун і співи, але подібний захід вже назрів, він просто необхідний для виживання Майдану."

На мою думку, це не спосіб виживання Майдану, а дещо інше. Що може порадити "народ", який має суперечливі оцінки ситуації, від оптимістичної ейфорії до крайнього песимізму? Як не впустити до себе "Троянського коня", яким може бути певна громадська організація?
Громадські організації ще більш маніпульовані і залежні від тих, хто за ними стоїть, ніж усіма биті опозиціонери. Тому саме чинник цих організацій є старим "Розподіляй і владарюй". Принаймні, це спрацювало на початку Майдану 22.11-29.11.

3."Можете десять разів називати мене провокатором, але я не вірю, що люди, які обмежують демократію на самому Майдані, зможуть побудувати демократію в країні, отримавши владу. А вірю я в те, що на Майдані стоять не випадкові люди. Це не стадо, як, здається, вважає дехто з опозиційних політиків. Навіть якщо до мікрофону дорветься якась неадекватна істота – така аудиторія її просто прожене, освиставши. Якщо людині є що сказати – Майдан має її вислухати."

Можливо, шановний пан - не провокатор, але ці слова скидаються на провокацію. На Майдані буваю щовечора після 19.00. Виходять на сцену різні люди, висловлюють різні думки. Але слід розуміти, що коли Майдан, по суті, перебуває під пильною увагою, замало не прицілом, важливо контролювати і мікрофон, щоб запобігти провокаціям. Сьогодні одна особа виходила хтозна з якою метою. Люди ледь зігнали зі сцени.

В наступному дописі наведу приклад іншого бачення ситуації. Хто ближчий до істини, покаже час.

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
Последний раз редактировалось gala 03 янв 2014, 01:44, всего редактировалось 1 раз.
gala
Старожил

Сообщение gala » 03 янв 2014, 01:42

Дмитро Десятерик. Вдома. Я там був
http://www.day.kiev.ua/uk/blog/suspilstvo/vdoma

Там, де були ще близько 500 тисяч співгромадян. Про яких кажуть, що вони начебто втомилися, розчаровані, дезорієнтовані.
Ні, певна кількість дезорієнтованих і стривожених в Україні таки є. Але вони ховаються за 4-5-7-метровими парканами і потрійними кордонами міліції. І ми про них зараз не будемо.
Будемо про себе. Про тих, хто опівночі в центрі Києва увімкнув свої мобілки та ліхтарики і підхопив рядки про славу й волю.
Між іншим, прийшло багато людей з дітьми. Малюки, здається, отримали свято своєї мрії. Їм дозволили не просто піти спати коли заманеться, але й пішли з ними гуляти у таке яскраве місце. Дітлашня танцювала, співала гімн, сидячи у батьків на плечах, пригощалася наліво й направо – тим паче що було кому пригостити. Всюди, між наметами стояли імпровізовані столи. Волонтери роздавали неодмінний олів’є – його, здається, наготували не менше центнера.
Ось усе це перетворювало Майдан не на публічне місце, а на велетенську оселю, куди завітав весь Київ і де нікому не було тісно.
Звісно, можна було б написати про концертну програму нон-стоп до самого світанку, про десятки вертепів, що народ водив по всьому кварталу, про якогось чолов*ягу, що опів на п*яту ранку падав на коліна перед жіночкою-двірничкою, про самих цих комунальників у помаранчевих жилетах, що зосередженими ланками проходили по площі, успішно прибираючи потенційні скупчення сміття, про неусипну охорону, котра виводила за периметр рідкісних п’яних, про художника Бориса Егіазаряна, що вже оправився від травм, завданих йому «Беркутом» і тепер фотографував майданівців у своє задоволення, про Сашка з Підмосков’я, котрий приїхав на Майдан вже вчетверте, про іскри з багать, що змішувалися з першим снігом цього року – але все одно передусім на думку спадає оця одна велика весела вітальня просто неба. У цю мить ми на Майдані всі повернулися додому.
Саме тому мені здається, що минулий рік – був хорошим роком. Одним з найкращих.

А рік, що прийшов – добре почався.

І ми переможемо.

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение Oo » 03 янв 2014, 02:15

gala писал(а):
Oo писал(а):http://dymmar.livejournal.com/60349.html

Дякую за статтю. Це один з тисячі варіантів "Що робити", який можна почути на Майдані. Скажу відверто, я не знаю достеменно, що робити, і не берусь висловлювати якісь пропозиції................
Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!

Ні, не думайте - це НЕ моя позиція, або позиція яку я ціковито поділяю.
Це просто мені здалось придатним для роздумів.
Я теж вірю в перемогу - хоч поки не можу сказати в чім саме вона полягатиме...

У будь якому разі - Героям Слава!
Oo
Старожил

Сообщение gala » 03 янв 2014, 02:49

Oo писал(а):Ні, не думайте - це НЕ моя позиція, або позиція яку я ціковито поділяю.
Це просто мені здалось придатним для роздумів.
Я теж вірю в перемогу - хоч поки не можу сказати в чім саме вона полягатиме...

У будь якому разі - Героям Слава!

Я правильно сприйняла Ваш допис, за який ще раз дякую. Опонувала автору статті. Важливо знати, що думають люди стосовно настільки непростої ситуації.
Один Бог знає, як будуть розвиватися події далі. І багато людей молиться за Україну.
Ось ще один погляд на розвиток подій, але, щоб так було, мусить статися диво.

http://blogs.lb.ua/lubomyr_guzar/250681 ... zniki.html
Кардинал Любомир Гузар. 2 січня 2014 року.
Шановні і дорогі співвітчизники!

Минулої півночі ми прощали Старий рік і вітали Новий. Ми, будучи фізично поряд, духом були далеко один від одного. Ми говорили в той сам час, не слухали один одного. Ми всі робили те саме – зустрічали Новий рік, але, духовно, не разом.

Шановні і дорогі співвітчизники!

Де б ви зараз не були, послухайте мене, голос вопіющого в пустині. Північний удар годинника вже пролунав. Ця хвилина вже не повернеться. Але це не є суттєве. Новий рік щойно почався і кожна дальша хвилина підхожа для того, щоб було так, як запрошую вас собі уявити, а саме: стоять дідусь і бабуся, батько і мати старшого чи молодшого покоління, та старші, молодші та наймолодші хлопці і дівчата, їхні діти, представники цілого одного народу, присутнього по всій Україні.

А з ними Президент держави. Будуть разом співати «Ще не вмерла України, ні слава, ні воля». Але не будуть стояти струнко, а в колі, подавши один одному руки. Заки почнуть співати, кожний гляне направо і наліво, щоб усвідомити собі, що стоїть у колі рідних братів і сестер. Заки відкриють уста до співу, скажуть: «Вітаю вас. Якщо я не послужив чи не послужила вам, якщо я скривдив чи скривдила вас, простіть мені». До всіх звертаються словами: сестро, брате…Коли так спільно, щиро від серця заспіваємо гімн своєї рідної держави, майбутній рік засяє ясним світлом, що Боже дай!

Ваш співвітчизник і співбрат,

+ Любомир

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение penguin@ » 03 янв 2014, 13:52

Активиста евромайдана, члена Удара из Севастополя пытались не выпустить из города, но все таки отпустили и он приехал встречать новый год в Киев на майдан, а вернувшись домой, обнаружил новогодний подарок - убитого кота под дверью.
Я не знаю, как правильно копировать ссылки, тут в его хронике на фейсбуке есть:
https://www.facebook.com/dbelotserkovets
Со слабыми нервами - лучше не смотрите.
Изображение А характер-то у меня - замечательный! Просто нервы у всех какие-то слабые...
penguin@

Сообщение gala » 03 янв 2014, 14:19

Оксана Пеленська. Андрухович про «зачистку» історії, телефонні підслуховування і Майдан. 28.12.2013.

Відомий український письменник Юрій Андрухович вважає Євромайдан головною подією не тільки 2013 року, але й останнього десятиліття. В підсумковому інтерв’ю про головні літературні, соціальні й культурні події року, яке він дав Радіо Свобода, Юрій Андрухович також торкнувся проблем побутування української мови, «зачисток» в історії України і найбільших небезпек, які можуть підстерегти Майдан, зокрема, його «закарнавалення».

http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 14642.html

Можна читати, можна слухати.

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение gala » 03 янв 2014, 14:25

Ще раз про новорічну ніч на Майдані.
Євромайдан пішов на рекорд
http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 17782.html

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение Oo » 03 янв 2014, 17:02

Почему Майдан уже победил?

В пафосных речах о том, что на Майдане рождается украинская нация есть немалая доля истины.

Объясняю, почему.

Такие движения как Майдан- это прекрасный пример гражданской самоорганизации, солидарности и активной борьбы за некие цели, которые участникам этой борьбы кажутся сверхзначимыми и сверхценными.

Вот, как например, выглядит пример такой мобилизации и солидарности со стороны- глазами одесской журналистки с пророссийского телеканала и с соответствующими взглядами:

«На Западной Украине, в одном из крупных сёл Львовской области, ощущение тотальной мобилизации. В церквях звонят колокола, из очереди отправляющихся в Киев формируются чуть ли не батальоны. Те, кто пока сам не едет, ящиками приносят яблоки, сало и мёд — чтобы те, кто едет, везли с собой. Врачи в санатории предупреждают пациентов, что, возможно, часть из них возьмёт отпуска за свой счёт и тоже поедет в Киев».

При этом качество этих целей мы намеренно не оцениваем и не анализируем, для нас сейчас важно другое.

Что собой представляет нынешнее украинское общество? Оно расколото. Но не два противоборствующих лагеря, каждый со своими целями и ценностями, как нас уверяют недалекие пропагандисты. Нет, оно расколото на две примерно равные половины, одна из которых уже давно приобрела собственную субъектность, а вторая нет. В итоге первая половина борется за вторую, успешно втягивая ее в воронку своего проекта и ассимилируя наиболее активных обитателей «болота».

Что это значит? Из аморфной украинской массы выделился активный субъект, уже определившийся с геополитическим вектором, с образом видения украинской нации и государства. У него есть свой Проект, он знает, куда она хочет и зачем. И он толкает все остальное общество к своей цели. Толкает упорно, методично, не первый год.

У этой половины общества, в свою очередь, имеется свой авангард, активное меньшинство, которое имеет большую пассионарность в отстаивании своего выбора и навязывании его остальным, опирается на мощную инфраструктуру, от лидеров наверху, до пехоты внизу, имеет отшлифованные механизмы внутренней и внешней коммуникации и самомобилизации, имеет СМИ и НГО. Имеет мощные смыслы, обладающие притягательной силой для неопределившихся.

Именно поэтому победа «Майдана», если понимать его не как конкретное стояние на баррикадах именно сейчас, а как разворачивание во времени некоего большого и целостного проекта нацибилдинга — это не вопрос дискуссии, а вопрос лишь времени. Тот, кто четко понимает, чего он хочет, имеет цель, инструментарий для ее достижения, энергию для ее отстаивания и претерпевания неких лишений и неудобств во имя этой цели, тот, наконец, кто имеет достаточно агрессии и напора для того, чтобы обращать других в свою веру, неизбежно победит. Он может отступить сейчас, но при первой же возможности «барабаны революции» застучат снова. Так будет до тех пор, пока они не ощутят пределы экспансии. и не столкнутся с жестким сопротивлением другого осознанного проекта, установившего именно в этом месте свои границы.

Говорят, что идет некая война между двумя Украинами, а мы — на линии фронта этой войны. На самом деле это чепуха. Никакой войны не идет. Она — лишь в разгоряченных мозгах профессиональных русофилов или строителей «диванной Новороссии». У этой «войны» на сегодня нет второй стороны. А значит, это не война. Мы имеем дело с вполне естественным процессом идейной инвазии четко выкристаллизовавшегося субъекта под условным названием «Майдан» в сторону болота, осушение этого болота понемногу. Если на юго-востоке появится реальный субьект, который будет бороться за реальные цели, а не за Новороссию или за «русский мир», то «коллективный Майдан» это быстро ощутит. И ощутит, прежде всего, в плане осознания пределов своей экспансии. Вот досюда мы дошли, а дальше- зась. Дальше вязнем и каждый шаг дается с трудом. Дальше- чужой проект. А если победная поступь проекта «Майдан» не встречает никакого сопротивления ни в Днепропетровске, ни в Запорожье ни в Харькове ни в Луганске, значит это те территории, которые этот проект на данный момент не отторгают. Не потому, что он для них свой, а потому, что на сегодняшний день у них нет мотивов его отторгать.

А второго такого центра силы, альтернативного проекта, в Украине на данный момент нет. Все эти пророссийские движения- это чепуха на постном масле. Население на юго-востоке- это болото. На болото нельзя опираться. Все то, что на востоке есть более-менее активное и готовое выходить бороться — оно уже так или иначе втянуто в воронку прозападного вектора, интегрировано в прозападный проект. И именно поэтому, когда на востоке появляются молодые люди с амбициями, то естественно, они изначально, еще с университета, нацелены на интеграцию именно в этот проект. Потому что он более прогрессивен и дает им большую возможность для самореализации. Именно поэтому для молодых луганских журналистов является мечтой поехать во Львов. Это некая культурная Мекка, наглядная картинка того, как должна выглядеть идеальная Украина того проекта, в который втянуты эти молодые луганские журналисты. Львовяне же, которые едут в Донбасс, едут туда с чувством внутреннего превосходства, едут приобщать неофитов к своему Большому Проекту.

Естественно, в ситуации реального противостояния, когда с одной стороны мы имеем активный и готовый к навязыванию собственной точки зрения субъект с мощной мотивацией и серьезным целеполаганием, а с другой — аморфное болото, то вопроса о том кто победит, нет. Болото победить не может. И его поражение- это лишь вопрос времени. Если одна часть общества майданит за свои цели, а вторая «работает», то с математической неизбежностью «работающая» часть населения будет жить по тем правилам и в той реальности, которые для них вымайданит активное меньшинство.

По-другому не бывает.

А теперь пас охранителям и борцам за стабильность.

Если Майдан, как мы уже выяснили,- это авангард сформировавшегося народа, то что же его противники? А противники МАйдана — это очень интересные люди. На словах апеллирующие к неким «массам» на юго-востоке, которые должны подняться и «смести коричневую нечисть», а на деле, в реальной практике, опирающиеся не на массы ( которых просто нет), а на реальный «Беркут» и внутренние войска. Вот «Беркут», в отличие от «масс юго-востока» имеет свою субъектность. И в зависимости от ситуации может как сохранить лояльность режиму, так и найти себе нового работодателя. С Майдана, например.

Противники Майдана мыслят в рамках охранительной логики и именно поэтому они проигрывают, и будут проигрывать и дальше. Гражданская самоорганизация, способность бросить работу, учебу, бизнес, ради стояния на площади и борьбы за какие-то абстрактные и иллюзорные цели — все то, что является несомненным плюсом Майдана, обеспечивающим его преимущество в борьбе с властью, — охранителями воспринимается как ужасная ересь, которую необходимо при первой же возможности уничтожить, как отклонение от нормы. Норма- это работать. Не митинговать, не жить в палатке на центральной площади, не стоять на баррикадах. Стоять в стойле. А идею защитят Беркут и внутренние войска.

Естественно, что при таком подходе на стороне охранителей в момент наступления «Часа Х» неизбежно оказываются не организованные и готовые стать под ружье массы, а аморфное болото, которое сидит дома и жуя бутерброд проклинает Майдан и ждет, «когда же, наконец, власть все это разгонит». А между тем, власть, оставшуюся один на один с организованным народом Беркут не спасет. Точнее, может спасти ненадолго. И когда наступит перелом, у власти будут совсем иные цели и задачи, нежели защищать обывателя-лоялиста и его памятники от гнева революционной толпы.

Это реальность, данная нам в ощущении, ребята.

Игорь КОНДРАШОВ
Oo
Старожил

Сообщение Oo » 03 янв 2014, 17:26

Изображение
Oo
Старожил

Сообщение Smesh » 03 янв 2014, 21:06

http://gazeta.ua/articles/grycak-jarosl ... map=%5B%5D

РІЗДВЯНЕ
Є така місцевість. Називається Донбас. Коли туди приїжджають на Різдво колядувати вертепи з Галичини, їм кажуть: "Дуже гарно співаєте, але приїжджайте весною, коли потепліє, – тоді і слухати буде кому, бо зараз усі на новорічних канікулах".

Є такий народ. Називається він совки. Коли приходять новорічні свята, вони накуповують шампанського й горілки, роблять салат олів'є, дивляться "Голубой огонек" і роблять багато ще чого за святковим столом чи поза ним.

Чого вони не роблять – вони не колядують. Попросіть кого-небудь із них заколядувати, наткнешся на незрозумілий погляд: про що мова? Або ж почуєш: "Коляда-коляда! Подавай пирога!" чи "Коляд-коляд-коляда: дайте дядьку п'ятака". Це так вони розуміють коляду. Колядка – це коли випрошуєш або вимагаєш чогось реального.

Совки – це єдино відомий мені народ, який навпроти колядки Silent night пише "колыбельная". Більшість із них не знають колядок, бо Різдво довго в них було заборонене. Інші не знають із власної волі, щоб не забивати собі голови всякими дурницями. Натомість їхні голови повні гороскопами, китайськими календарями тощо. Їм дуже важливо знати, хто і в якому місяці народився, чи що і як у новорічну ніч вдягати. Вони вірять: як зустрінеш Новий рік, таким він і буде.

Віра в їхньому розумінні – це щось, що приносить користь. Віра не може бути безкорисливою. Коли нині тисячі мерзнуть на Майдані, то значить – за гроші. Якщо Брюссель пропонує підписати Україні договір, то тому, що хоче робити з українських дівчат консерви.

Вони вірять, що добро перемагає лише в казках. А в реальному світі треба змиритися зі злом – бодай меншим, але злом. Через це нашій "жидобандерівській чумі" вони протиставлять "свого бандита": так, він є зло – але він є менше зло.

Віра в їхньому розумінні – це щось, що приносить користь. Віра не може бути безкорисливою. Коли нині тисячі мерзнуть на Майдані, то значить – за гроші. Якщо Брюссель пропонує підписати Україні договір, то тому, що хоче робити з українських дівчат консерви

Моя знайома соціолог із Донецька пише: донедавна вважала, що там усі вже порозумнішали, коли відчули на собі руку своєї влади. Її надії зникли, коли побачила дані нового соціологічного дослідження: "Людина, яка відповідає, що їй грошей ледь вистачає на їжу, і при цьому пише, що ситуація в країні стабільна – без коментарів".

Таких, хто плутає покращення зі стабільністю, в Україні багато. Може, навіть більшість. Як правило, вони ставляться з погордою до тих, хто думає інакше, – всяких там "вуйків із полонини". Коли у своїй улюбленій ФСБешній газеті "2000" вони читають про створення Ради Майдану, то вже смакують майбутню перемогу (цитую): "Список одобряю. СБУ легче потом работать будет".

Але вони не переможуть. Бо для перемоги важливо не те, скільки їх. А те, як й у що вони вірять.

Вони вірять, що все має ціну. Ті, що мерзнуть на Майдані, вірять у цінності.

Щоб першим перемогти, треба не лише забути колядки чи заборонити Різдво. Треба заборонити Гаррі Поттера, "Володаря Кілець", "Нарнію" – усі ті фільми, на які вони водять своїх дітей під час новорічних канікул. Бо всі ті казки у різний спосіб повторюють історію з різдвяних колядок: десь там, у далекій місцині, вже росте чи виросла дитина, яка врятує світ безкорисливо, лише з великої любові до нього.

Я не знаю, що станеться з теперішнім Майданом. Однак точно знаю, чого з ним не станеться. Це перед ним усі опозиціонери були на списку, і СБУ було з цим списком легко працювати. Зараз замість декількох сотень чи тисячі опозиціонерів маємо десятки та сотні тисяч. Майже кожен другий чи третій із них – потенційний лідер. До того ж, лідер із цінностями. Тому подібно до Ірода з колядок, який пробував намарно вирізати всіх немовлят, Янукович мало чого доб'ється, навіть коли арештує всю Раду Майдану.

Модернізація веде до культурних змін. Ті ж створюють умови, за яких авторитаризм має все менше шансів на майбутнє. Середній елемент цієї формули – культура й цінності – мають велике значення. Бо одні культури є більш сприятливими і відкритими для змін за інші.

Я міг би переповісти цю історію за допомогою цифр і прикладів. Але оскільки пишу в переддень Різдва, то зроблю це інакше: народи, де колядують, мають кращі шанси на добробут і гідність за народи, які не вміють колядувати.

Тож колядуймо. І вчімо цього тих, хто не знає чи забув колядки. Це малі гімни нашої віри та перемоги.

Не зважаймо на тих, хто з нас сміятиметься. Бідаки, вони не знають, що втратили. І чого вони ніколи не матимуть

Ярослав ГРИЦАК, історик
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/grycak-jaroslav/_rizdvyane/534035?fb_action_ids=788164667876602&fb_action_types=og.recommends&fb_source=feed_opengraph&action_object_map=%7B%22788164667876602%22%3A377692132367728%7D&action_type_map=%7B%22788164667876602%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D">Gazeta.ua</a>
Мир не изменится ради спасения одной собаки, но для самой собаки, мир изменится навсегда... (Автор неизвестен)
Smesh
Старожил

Сообщение Natau » 04 янв 2014, 00:48

Как я на факельное шествие с бандеровцами ходил
Рассказ россиянина от первого лица. Отличный ФОТОрепортаж!
"бандеровцы - это вовсе не бритоголовые фашиствующие молодчики, а самые обычные граждане Украины самого разного возраста, которые любят свою страну и которым не безразлично ее будущее."
http://rychkoff.livejournal.com/169736.html
Изображение
HELP! Диночка с пулей в позвоночнике http://urla.ru/10000qcl
Natau

Сообщение gala » 04 янв 2014, 01:24

Сергій Жадан. Типові й нетипові

Саме тут необхідно щось змінювати. Вірніше – необхідно змінювати все.

Мій знайомий є директором невеликого підприємства на Донбасі. Ну, як невеликого? Понад 200 робочих місць. Він не є колишнім партійцем, не є "червоним директором", підприємство своє зібрав з нуля, запустив на хвилі перших кооперативів.
Сьогодні це серйозна фірма, яка дозволяє не просто битись за виживання, а й намагатися облаштовувати довколишній простір на власний розсуд. Знайомий мій є доволі нетиповим бізнесменом (хоча що я знаю про типових?) – цікавиться історією, філософією, політикою. На заводському подвір'ї вивісив прапор Євросоюзу. На прохідній, під час робочої перерви, з гучномовця звучить музика (не Кобзон, ні). Під час останньої зустрічі він переконував мене в шкідливості комуністичної ідеї. З уст підприємця це звучало аргументовано, проте все одно не завжди переконливо. В будь-якому разі звучало це природніше, аніж, скажімо, антикапіталістична риторика з уст Петра Симоненка. Так чи інакше – кожен лишився при своєму.
Мова не про комуністичні ідеї. Мова про ідеї загалом.
Донбас для мене завжди був місцем активного функціонування та протистояння різних ідеологічних концепцій, різних світоглядних систем, різних ідей, одним словом. І згадане тут протистояння є, скоріше, позитивною характеристикою, оскільки свідчить щонайменше про існування альтернативної точки зору, хай не надто популярної, хай не надто активно представленої, проте живої та активної. Мені завжди щастило мати справу з "донецькими", які не вкладаються в загальні стереотипи, які виламуються з печальних постсовкових уявлень про понурого бюджетника, готового за тридцять баксів заганяти себе до скотовозів і везти до чужої та ворожої йому столиці, аби підтримувати ним самим вибрану владу кримінальників та буржуїв.
Мені щастило мати справу з незгодними та незадоволеними, з упевненими в собі, в своїх переконаннях, своїх симпатіях, а головне – в своєму несприйняттібільшості речей, що їм нав'язуються. Мені фантастично щастило знайомитись тут із людьми, що поєднували в собі любов до цієї території з бажанням докорінно її змінити. Більшість із них саме тут і народились. Більшість із них нікуди звідси їхати не збираються. Більшість є нетиповими "донецькими". Нетиповими настільки, що саме питання про донецьку типовість стає риторичним. Їх важко не помітити – в однорідному натовпі місцевих вони різняться навіть не одягом чи символікою – вони різняться виразом обличчя, поглядами. В їхніх поглядах немає агресії, в їхніх поглядах є впевненість. А агресія зазвичай є результатом саме невпевненості. Невпевненості в собі, невпевненості в господарі, невпевненості в тих цінностях, у які віриш (вірніше – в які намагаєшся вірити з усієї сили, попри все очевидніші факти та свідчення, що заперечують сам символ твоєї віри). Вони, ці нетипові донецькі можуть бути доволі різними – хтось із них мирно сповідує свої ліберальні цінності, хтось активно відстоює ліві принципи, хтось налаштований більш радикально, хтось – цілком мирно. Ну, інакше й бути не може – нетиповість і полягає саме на окремішності, на оригінальності, на неповторності, голосно кажучи. І стосується це, звісно, не лише ідей.
Що лишається поза ідеями? Лишається ця територія, з усіма її міфами, проблемами та перспективами. Лишається це протистояння, котре переходить на побутовий рівень, торкаючись щоденних справ, постійних клопотів. За всією цією новорічною мішурою, що за нею марно намагаються приховати довколишню розруху, особливо чітко й болюче помічаєш різницю між Донбасом "офіційним" (штучні ялинки під міськрадами, веселі дими з труб, яскраві бутіки в Донецьку) й Донбасом реальним – порожні будинки на центральних вуличках райцентрів, розбиті дороги, неремонтовані вокзали. Й при цьому – масована пропаганда, потужне, лавиноподібне бажання влади забити від початку будь-яку спробу інакомислення, незалежної думки.
Коли бачиш усе це саме в сірувато-блідих передноворічних тонах, починаєш відчувати особливо гостро – саме тут ти й знаходишся на своєму місці, саме тут воно і є – це твоє місце в житті. Саме сюди потрібно постійно повертатись. Саме від цієї чорно-білої реальності в жодному разі не можна відмовлятись, не можна її ігнорувати, не можна її зраджувати. Оскільки саме тут у першу чергу необхідно щось змінювати. Вірніше – необхідно змінювати все. Підтримуючи нетипових місцевих. Попри всю агресію місцевих типових.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/analitika/tipovi-y-netipovi-328302.html

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение gala » 04 янв 2014, 02:03

Natau писал(а):Как я на факельное шествие с бандеровцами ходил
Рассказ россиянина от первого лица. Отличный ФОТОрепортаж!
"бандеровцы - это вовсе не бритоголовые фашиствующие молодчики, а самые обычные граждане Украины самого разного возраста, которые любят свою страну и которым не безразлично ее будущее."

Двох "бандерівців" сьогодні побили "невідомі молодці" на порозі мілійційного відділку.
Іллєнко вважає, що до організації побиття причетна міліція
http://gazeta.ua/articles/life/_illenko ... iya/534938

Изображение

Нехай уже не буде більше жертв!

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение gala » 04 янв 2014, 02:40

Це жахіття у попередньому повідомленні вимагає позитиву.

Майдан здатний на самоочищення

Изображение

Борис Єгіазарян

Ось ми увійшли у 2014 рік. Хотілося б сказати, як той психолог: закривайте двері минулого і відкривайте вікна у майбутнє (тільки так, аби не було протягу, який видує усе – і минулe, і теперішнє).

Я би хотів сказати, як Руслана: оптимізму, лише оптимізму, але я б додав: не лише емоційний оптимізм важливий, треба знайти причину, що розхитує наш оптимізм. Ця причина вcередині нас.

Я зійшов з гір. І ось я на Майдані. Я вмію страждати разом з Майданом, думати, переживати разом з Майданом. У Новорічну ніч, під ранок, я навіть танцював разом із моїми новими майданними друзями, направду, я танцював рок по-вірменськи. Я був щирим, але я не міг радіти усією повнотою радості з усім Майданом, що танцював усю ніч. Не зміг радіти до кінця. А все тому, що на Майдані, окрім новорічної дискотеки, найдовшої і рекордної, що тривала з першої ночі до дев’ятої ранку, відбувалися й інші речі.

Я би говорив багатьма метафорами, і так і сяк, аби тільки довести, пояснити, що було на Майдані. Але в якийсь момент я подумав, можливо краще помовчати декілька днів, щоб не загружати і так переповнений ефір різними думками.

Скажу одне: у новорічну ніч п’яні люди на Майдан так і не прийшли, з чого ми усі раділи! Дивовижно, але це так. Приходили тверезі, добрі і ясні люди. Проблем ззовні не було, проблема була усередині Майдану, не перед сценою, а «по периметру». Але ця проблема показала, що Майдан – це дивовижна Субстанція, яка самоочищається.

Усі підпилі або йшли спати, або йшли допивати за Майданом, або ж їх виводила охорона Майдану. До речі, наскільки ж охороні Майдану потрібна підтримка! Підтримка не утому, щоб пригостити й налити, а підтримка реальна.

Изображение

Ви думали, як воно тим хлопцям, виснаженим за місяць, у холодних наметах, без душу, без нормальних умов для сну й життя? Чи ви уявляли, як-то жити в Домі профспілок чи КМДА цілий місяць в одязі на підлозі?

О третій години новорічної ночі Майдан повністю оновився й очистився. Це вселяє надію. Але цей проект «шампанське на Майдані» у вигляді сміття з пляшок шампанського надовго урізався у мій мозок художника, як «картина». Ще раз кажу, на здоров’я, воно може й правильно! До речі, я обіцяв попросити вибачення у всіх, якщо у новорічну ніч усе пройде без ексцесів. Усіх прошу вибачення і дякую Богові за це!

Изображение

Можливо, я так і не збагнув широку слов’янську душу, але хочу сказати: українські цінності не лише слов’янські. Є така цінність, яку Бог дарував людині. Ця цінність велика! Бог створив людину вільною. Ось це вже давно стало українською цінністю. І велика складова цієї свободи – це Відповідальність! Ми побили усі рекорди, святкова радість зашкалювала, рекордна картинка є!

А як же Відповідальність? – відповідальність за іншого, за ближнього, за майбутнє. Як з цим бути? – щодо цього я маю великі побоювання. Так, Майдан – це Субстанція, що самоочищається, але Майдан – це не сліпа стихія, це не щось безлике.

Майдан – це кожна людина, кожний українець. Обличчя кожного українця – це Лик, це Образ. Бог створив людину за образом і за подобою своєю. Там, де багато дається, багато і вимагається!!!

Борис Єгіазарян – художник, один із постраждалих від побиття «Беркутом» у ніч на 30 листопада 2013 року
http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 20070.html

У Новорічну ніч майже півмільйона українців заспівали гімн на Майдані
У центрі Києва перебували експерти, які зафіксували рекорд, що ввійде до "Книги Гіннеса"

http://tvi.ua/new/2014/01/03/u_novorich ... na_maydani

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение Юлиана » 06 янв 2014, 02:06

Не могу не поделиться.

Саид Исмагилов. Муфтий ДУМУ "УММА" в Духовное управление мусульман Украины "УММА" г.Донецк !!!

"На сегодня информационную войну вокруг Евромайдана можно охарактеризовать так: Мы постоянно обьясняем, что стоим не за политиков, не за оппозиционные партии и даже не за Евросоюз. А нам настойчиво "втирают", что оппозиционные лидеры - "никакие", Евросоюзу мы не нужны, а "покращення" скоро явится за нами в погонах или в цивильном, но с корочкой и с какой-нибудь бумажкой в суд. Потому что "почуло кожного", а многих даже отследило, сфоткало, или засняло на камеру. И сколько мы не говорим, что мы не за дядю (дядей и тетю) тут стоим, а за себя и друг за друга, за свои права и свободы, против коррупции, насилия и обнищания широких слоев граждан при сказочном обогащении особо "избранных", нас не слышат, или делают вид, что не слышат. Я думаю - второе. Нам внушают, что мы "отрабатываем" за каких-то лидеров и не способны быть самостоятельной силой. Не внушайтесь. И даже если все оппозиционные лидеры вдруг передерутся, подадут друг на друга в суд, обольются фекалиями и начнут носиться с факелами, что-то где-то поджигая, вопя и беспричинно смеясь, мы просто скажем: "Оппозиционер сошел с ума. Какая досада!" Сомкнем свои ряды и продолжим нашу борьбу за справедливость, законность, наши права и свободы. Потому что мы уже стали гражданским сообществом, и теперь пусть политики всех цветов и мастей почешут репы и, наконец, осознают, что это не они нужны нам - украинскому народу, а мы им нужны. Без нас они - никто и ничто. Теперь мы будем возвращать их на землю, если они вдруг почувствуют себя небожителями. Дорогие украинцы, игнорируйте информационное растление, которое хочет нас разочаровать и рассорить, хочет нас снова вернуть в состояние серой безвольной биомассы. Мы свободны, сильны и счастливы. У нас есть вера и собственное достоинство. Мы - уникальны и добродетельны. Мы - победим!"

Вот так вот. Как пишут: ППКС. :az:
Юлиана

Сообщение gala » 06 янв 2014, 10:54

Майдан кличе українців разом відсвяткувати Святвечір і Різдво
Упродовж дня 6 січня на сцені виступатимуть вертепи та церковні хори

Майдан запрошує киян і гостей столиці зустріти Різдво разом.

Програма святкувань оприлюднена на офіційному сайті “Батьківщини”.

У понеділок, 6 січня, святкування розпочнеться о 10:00 з богослужіння. Впродовж дня зі сцени Майдану виступатимуть вертепи та церковні хори.

О 19:00 з привітаннями на сцену вийдуть лідери опозиції.

Різдвяне богослужіння розпочнеться о 22:00. О 23:00 пролунає пастирське слово від представників різних конфесій.

На Святвечір гостей Майдану пригощатимуть кутею, пампухами, узваром. Приготують традиційне святкове меню з дванадцяти страв.

На Різдво, 7 січня, починаючи з 08:00 і до ночі на сцені Майдану триватимуть молитви, а також виступатимуть вертепи.

О 13:00 церкви Києва й інших міст проведуть святковий передзвін, який підтримають на Майдані (організатори запрошують приходити на свято з маленькими дзвіночками). Після цього на сцені відбудеться Різдвяне богослужіння, будуть зачитані Різдвяні привітання до пастви від предстоятелів Церков.

О 14:30 з привітанням із Різдвом Христовим виступлять лідери опозиції.

О 15:00 на Майдані відбудеться парад різдвяних зірок, а о 16:00 – флешмоб, під час якого колективи вертепів запросять волонтерів разом привітати киян із Різдвом, а ввечері розпочнеться святковий концерт.
http://tvi.ua/new/2014/01/05/maydan_kly ... _ta_rizdvo

Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Хай живе вільна Україна! Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение *Svetlana* » 07 янв 2014, 02:24

Огромная просьба к тем, кто бывает на Майдане и познакомился с кем-нибудь из Львова! Очень нужно передать во Львов кошечку, тема viewtopic.php?f=8&t=52131. Пожалуйста, поинтересуйтесь, может быть кто-нибудь будет в ближайшее время ехать в том направлении и согласится помочь.
Существуют люди, безразличие и презрение которых делают больше чести, чем их дружба.
(Оксеншерна Аксель)
*Svetlana*

Сообщение Smesh » 07 янв 2014, 12:59

Христос Народився! Славімо Його!
Зі Святом Різдва Христового, дорогі українці!
Миру і злагоди в родинах.
Великих змін на краще в рідній Україні!
Мир не изменится ради спасения одной собаки, но для самой собаки, мир изменится навсегда... (Автор неизвестен)
Smesh
Старожил

Сообщение Oo » 07 янв 2014, 20:31

Точка неповернення

Невже Банкова хоче перевірити на практиці, чи може повстанський дух холодноярівців, махновців та упівців передаватися через декілька поколінь комуністичного катка їх вільним внукам і правнукам?

Наша найбільша політично-економічна ісвітоглядна криза нікуди не зникла і плавно перекочувала в новий рік. Велелюдні акції протесту в столиці і їх форпост – Євромайдан наблизилися до точки трансформації. Якою буде ця зміна важко вгадати. Адже жодного переговорного процесу, про який так заповзято в новорічному зверненні говорив Янукович, так і не розпочали.

Один раз за столом посиділи Гарант, опозиційна трійця, церковні ієрархи та з десяток "мутних тіпочків", як то пацанчик з "Молодих регіонів", що видавав себе за представника студентського протесту. Були і відверті клоуни з маргінальних партійок, типу "Русь". Одним словом – суцільна імітація. Фейк. А далі – тиша. Не чую кожного – нікого не чую!

Натомість по країні котиться хвиля терору і залякування. Стрічка святкових новин: там стріляли вогнепальними в область серця, тут різали на очах у перехожих, тим розбили авто, тому підпалили двері, там повісили мертвого кота біля квартири. Десятки наскоків гопників на активістів у різних містах. Напад на Тетяну Чорновол, побиття депутата Іллєнка біля райвідділу міліції, а опісля – дебільні версії у коментарях прес-служби МВС.

Слідство й затримання учасників "нічної купівлі вживаного джипу Порш Каєн" у стилі театру абсурду. Масові повістки авто-майданівцям від карального органу, яким себе раптом уявила ДАІ. Виклики до СБУ за допис у Фейсбук. Прокурорський "прес" по всій країні за вигаданими приводами. Примружений Дзержинський дивиться з портрета на стіні, дух Вишинського літає від Печерського суду до Генпрокуратури й назад. І над цим безглуздям бовваніє голий п'єдестал Леніна, який знову охороняють невідомі з кривавими стягами.

А коли міліція вигадує то "порнуху в соцмережах", то розбещення неіснуючих малолітніх - починає сильно тхнути пліснявою КДБ. І таке коїться щохвилини й усюди. Безглузде зовнішнє спостереження, прослуховування телефонів, зламування електронної пошти та сторінок в соцмережах. Звинувачення фабрикують часами так "сокирно", що соромно стає самим жертвам. Чого лише вартувала блукаюча бомба, чи як кажуть в народі "бімба в вагінах" метро, яка за два дні тричі міняла станцію призначення. Ідіотизм сподобався – і вже міліція ті "бімби" шукає то в Київраді, то в наметах на Майдані. Масштаби терору й абсурду вражають. Хочеться запитати у невідомо кого: це планова побудова модерного архіпелагу ГУЛАГ?

Пригадується "чорний" анекдот: … з офіційного рапорту Рейху – "Був вигнаний з ГЕСТАПО за неймовірну жорстокість". Здається за право втілити цей анекдот у життя почалося комуністичне змагання між "Беркутом", ДАІ, СБУ, ГПУ та вуличними міліціонерами.

Усього цього вже достатньо, аби зробити висновок, що держава з її правом на легальне застосування сили, остаточно перетворилася на монополіста з насильства. Силовий блок трансформувався у насильницький. А от базові права – право на життя і його захист, який ми оплачуємо своїми податками, державна машина або ігнорує (тобто бездіє), або ж сама відкрито порушує.

Розгортання насильства до мирно протестуючого народу показує те, що існують конкретні люди й центри, які усі ці провокації та напади ретельно планують. Хтось вигадує, хтось підшуковує кримінальних виконавців, хтось віддає наказ, хтось надає оперативну інформацію. А прикриває це все державна машина. Адже жодної судової справи щодо вже ідентифікованих садистів-бойовиків з "Беркута" від ночі 30 листопада та побиття 1 грудня так і не має. Мовчить Феміда і щодо цапів-відбувайлів Сівковича та Попова, яких звільнили з посад ніби-то за керівництво побиттям студентів та випадкових перехожих.

Отже, вектор репресій один і чітко спрямований на громадян. Інформаційна війна супроти Євромайдану і його дискредитація спрацьовує лише на патерналістський покірний електорат підконтрольного Сходу й Півдня, а на протестуючих мало впливає. Тисячі інтернет-провокаторів, різних "ботів і тролів" у соціальних мережах створюють малоефективний інтернет-хаос та провокації. Ці "інтернет-тітушки" своїм засмічуванням форумів нервують виключно активістів клавіатури, але реальних людей на вуличних акціях зачіпають мало. Це просто цілком різні люди й соціальні групи. Тому єдина тактика зараз на остаточне протиставлення політиків та неполітичної більшості протестів, на розкол і протиставлення опозиції до громадян Євромайдану. Але антикризові мізки владного штабу вкотре недобачають: лише 7 % вийшли на протест на заклики опозиції, решту 93% вивела саме влада.

Прогнозувати, як трансформується мирний людський рух спротиву під тиском масованого точкового насильства можна лише частково.

Ставка влади – повне ігнорування мирного протесту. Владний квартал заблоковано військами й міліцією за всіма правилами надзвичайного стану і майданне віче на уряд та адміністрацію ніяк не впливають. Стратегія їх по-більшовицькому проста: холод, життєві незручності помножені на тягучий час без змін, постійне нервове напруження від очікування провокацій мають зламати волю до протесту. Підсилити цей ефект покликані й спец-операції у стилі останніх ініціатив в.о. столичної держадміністрації Голубченка і Ко: відключення тепла і води, перекриття каналізації, блокування постачання продуктів та дров для Євромайдану, невивезення сміття та біо-туалетів. Напевно такий план середньовічної облоги призведе до розчарування і відтоку частини людей, адже не в усіх залізна воля й здоров'я.

Страх і репресії заблокують волю багатьом. Але не усім.

Ставка на силу й терор можуть дати неочікувані плоди гніву. Соціологи вже декілька місяців поспіль волають до глухої влади: радикальні настрої зростають. Але всупереч логіки та інстинкту самозбереження – ставка на посилення терору. А терор завжди породжує лише терор у відповідь. Цей суспільний закон ще ніколи не давав збоїв. І для цього вже не потрібно багатомільйонного народного руху – достатньо групи відчайдушних і радикальних.

Влада, яка живе з російських грошей, газу та жуйки кремлівського інформаційно-пропагандистського простору просто зобов'язана хоча б на одну хвилину спинитися і задуматися. Невже важко проаналізувати, чому в тоталітарній Росії, де усе від президента і до останнього впливового чиновника на місцях нанизане на агентуру ФСБ, де найвища в світі концентрація поліцаїв та "спеців з контори" на душу населення, де ніколи не бракувало мільярдів газових доларів на репресивний апарат - раз за разом вибухають вокзали та тролейбуси?! Чеченсько-мусульманський міф кремлівського ТБ посипався – тепер росіяни підривають росіян вже без екзотичних "ваххабітівта аль-каїд". Різьба там злітає саме через тотальну безвихідь, поголовну корупцію та державний терор.

Невже і Банкова хоче провести соціальний експеримент і перевірити на практиці, чи може повстанський дух холодноярівців, махновців та упівців передаватися через декілька поколінь комуністичного катка їх вільним внукам і правнукам? Чи дивляться в Адміністрації новини з Сирії, щоб зрозуміти, що "контрольований хаос" неможливий? А "контрольований хаос" за умов зовнішнього управління існує лише у хворій уяві кремлівських імперських аналітиків, а в житті призводить до широких конфліктів!

Якщо у відповідь велелюдному Майдану лише вистачило фантазії зігнати анти-майдан, а замість виходу з кризи й перехідного уряду - запустити репресивно-бандитський "бєзпрєдєл", то й нічого очікувати на "геппі-енд". Непримиренний до влади багатотисячний Євромайдан добре помітний, його можна бачити цілодобово у центрі столиці, стежити за ним з телеекранів, а от радикальний малочисельний загін відчайдухів, який останніми днями формує влада своїми діями, буде цілком непомітним. Фантом. Але саме він і стане серцевиною справжнього страху, безстрашні й безмозгі ви, наші державні управлінці!

Роман Чайка

Більше читайте тут: http://tsn.ua/analitika/tochka-nepovern ... -btn%22%5D
Oo
Старожил

Сообщение Natau » 08 янв 2014, 09:10

Чорновол вважає Януковича замовником побиття (ПРОСИМО ВИБАЧЕННЯ ЗА ТЕХНІЧНИЙ БРАК ВІДЕО)
Громадска активістка і журналістка Тетяна Чорновол каже, що замоників її побиття треба шукати на Банковій.
«Три останні роки я працювала проти однієї людини в країні -- це Віктор Федорович Янукович. Всі інші люди, які потрапляли в мої статті, побтрапляли туди, бо працювали в його команді, в його інтересах. В мене є тільки одна пістава -- це через нього, я була в його «чорних списках», -- каже вона.
Чорновол припускає, що безпосередньо організацією побиття, ймовірно, займались люди, які у її статтях не фігурували.
«Виконавцем міг бути хто завгодно, але ці люди не є самостійними», -- каже вона.
Серед затриманих міліцією Чорновол упізнала одного з учасників нападу на Бориспільській трасі. Прізвище цієї людини Тетяна наразі не може назвати.
«Людей, які мене побили, покриває влада. І для них хочуть максимально м'якого терміну. Для того, щоб інші йшли їхнім же шляхом. Інакше це буде урок для тих людей, яких замовляють бити опозицію, які будуть сидіти при цій владі. Якщо ці (ті, хто побив Чорновол) будуть сидіти», -- пояснює активістка.
Тетяна Чорновол розповідає, що під час Євромайдану жила або в Будинку профспілок, або на зйомних квартирах. За її словами, взагалі ніхто не знав, що того вечора вона вирішила їхати додому. Тетяна каже, що у ніч побиття не знала -- працює відеореєстратор чи ні (батько активістки поставив його напредодні).
Заяву МОЗ, про «задовільний стан її здоров'я» Чорновол називає брехнею.
«Там сказано, що мені запропонували виписатися з лікарні, від чого я категорично відмовилася. Напевне, це означає, що я забарикадувалася в палаті... Насправді, це дуже низько -- робити такі заяви. Мені не робили таких пропозицій. Вся ця інформація -- брехня», -- каже вона.
HELP! Диночка с пулей в позвоночнике http://urla.ru/10000qcl
Natau

Сообщение Веста » 08 янв 2014, 09:12

Позвольте всех поздравить с прошедшими праздниками. С Новым годом и Рождеством всех вас, дорогие защитники животных. Дай Бог, вам, вашим семьям, и вашим подопечным : здоровья, процветания, благополучия во всех сферах жизни. Пусть судьба будет благосклонна к вам, а все невзгоды останутся в прошедшем году.

Еще раз всех в этой теме, хочу поблагодарить за отличные тексты, ссылки, фоторепортажи :ax: :ax: :ax:
Веста

Пред.След.

Вернуться в Беседка