Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

В июле ухожу в Карпаты. Кто готов пойти? 2-3 человека.

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Re: В июле ухожу в Карпаты. Кто готов пойти? 2-3 человека.

Сообщение ArtVlad » 07 май 2012, 00:47

Sanka писал(а):Татьяна,спасибо!! У меня тоже есть палатка ( если что ),вернее у дочки,она кажется двухместная,но там может и больше поместиться и она с предбанниками и на два выхода...но обращаться ( складывать и т.д.) я пока не умею...думаю до июля надо потренироваться. Дочка сказала что она прочная и хорошо переносит дождь.

Отлично! Тогда берем Вашу. Кстати, в нашем полку прибыло. Очень хочет идти еще zebrokat . Так что палатка на двоих как раз кстати!
Поскольку идущих оказалось неожиданно много (хотя не факт, что к моменту выхода все желающие смогут, и количество идущих может уменьшиться), вношу коррективы в список. Имеющаяся у меня посуда рассчитана только на 3 человека. Поэтому придется кому-то брать дополнительные комплекты: кружка - пластмассовая, легкая, объемом 150 - 200 гр. Ложка металлическая супер-легкая. Имеет значение каждый грамм веса.
За неделю до отъезда спишщемся в этой теме, что у кого есть из необходимого набора, а чего нет. Чтобы я могла того, чего нет, захватить на нуждающихся.
За 5 дней до отъезда определимся с точным количеством идущих. Я закуплю все и на всех, выложу отчет в теме, потом разделим сумму на всех. Закупать следует всегда одному: во-первых, чтобы ничего не забыть, во-вторых, чтобы не было двойного-тройного лишнего. На вокзале в Киеве встретимся за час до отправления поезда, упакуем "груз" (еда и мелочи), распределив его на всех. В рюкзаках у каждого, таким образом, на момент прибытия на вокзал будут только: одежда, спальник, каремат, плащ (кто возьмет - напоминаю, у меня их 3), нужные именно вам лекарства+лейкоплатыри и эластичный бинт, шампунь в пакетиках, зубная щетка, сигареты - кому надо, возможно - фонарик и ножик, возможно - шокер или пистолет :ab: . Ах, да. Целесообразнее питье (воду или сок, кто что любит) тоже взять каждому с собой из расчета на сутки. Остальное везу я.
Обязательный набор еды в закупку делаю я. В него входят: консервы рыбные и тушенка, пюре-мивина, супы и каши в пакетиках, сало, лук, чеснок, соль, кофе и мак-кофе, чай (в пакетиках), сахар, хлеб. Колбаса - на первые 2 дня. Далее - без нее. Количество рассчитывается, исходя из количества идущих. Воду далее будем брать в горах из источников.
Еще вопрос: отзовитесь, кто пьет спиртное и какое. Спиртное нужно не для веселья и посиделок. Если замерзнем или промокнем - без этого не обойтись. Я лично возьму проверенное средство от простуды - водку Немиров на березовых бруньках. Но может кто-то водку вообще не пьет, то тот берет спиртное на свой вкус (не шампанское и не ликер либо подобную бурду, которая не для гор - от них никакого толку). Если кто-то что-то еще будет брать, следует перелить из стеклянных бутылок в бутылку из-под минералки или легкую флягу. Помните, каждый лишний грамм веса в пути аукнется.
Кроме еды закупаю: туалетную бумагу - универсальное и незаменимое средство широкого спектра действия :ab: , аптечку, нужную в пути (энтеросгель, болеутоляющие, дезинфицирующие, пакетики от простуды, бинт, антибиотик, мазь от боли в мышцах и суставах, синтомицин от ожогов), хозяйственную часть (сухой спирт, горючее, антикомаринные средства, иголки-нитки, клей моментального действия, хоз. рукавички).
Вроде все упомнила.
ArtVlad
Старожил

Сообщение zebrokat » 07 май 2012, 17:20

Я очень хочу поехать..Но скорее всего мне в Киеве надо быть уже 21 числа(так как у меня начинаются экзамены) или позже..Это уточнится уже в июне..
Очень бы хотелось поехать,буду надеяться на лучшее :bn:
zebrokat

Сообщение Risa » 10 май 2012, 16:36

Таня, а как там обстоит дело с клещами? Знаю, в Крыму их много, а в Карпатах?
Честно говоря, не только энцефалита боюсь, а просто не могу их даже на ком-то снимать, если они насосались, а на себе так вообще прикоснуться к ним не могу... :dp: :ah: Это при том, что просто ползающих, "худых", нормально беру....
Не бывет некрасивых собак. Бывают нелюбимые.
Risa

Сообщение ArtVlad » 10 май 2012, 23:03

Ответила в личку. Но дублирую и тут. За 10 лет блуждания по Карпатам ни одного клеща не встретила. Клещей нет. Есть змеи. Но редко. И я практически все места их обитания знаю. Их видно, они на солнышке греются, бывает. Можно полюбоваться. Я же хожу в открытых сандалиях всегда. Никаких проблем со змеями не было. Вот если всем захочется экстрима, то поведу на Горганы. Там дикие места, водятся хищные волки и медведи. :ca: :ca: :ca:
ArtVlad
Старожил

Сообщение Risa » 11 май 2012, 08:38

Экстрим, это конечно хорошо, я только "за", но может будем гуманными и не станем пугать диких зверей, у них тонкая нервная система и их беречь нужно... :naughty: А то мы эксримим, а следом команда спасателей - для них или для нас, это уж как карта ляжет :ae: :ah:
Не бывет некрасивых собак. Бывают нелюбимые.
Risa

Сообщение ArtVlad » 22 май 2012, 18:48

Alinka не сможет... На сегодня остались ArtVlad, Evazlata, Risa, Sanka, под вопросом Zebrokat.
ArtVlad
Старожил

Сообщение Дочь_Самурая » 24 май 2012, 11:21

Еще одного товарища в путь возьмете? Мечта идиота в поход пойти) Палаткой, спальником, рюкзаком (туристическим) обеспечусь
Дочь_Самурая

Сообщение ArtVlad » 14 июн 2012, 00:29

Осталось меньше месяца до выхода. Пора подтягивать силы. Прошу всех, кто хотел пойти, подтвердить свое участие. Прошло уже немало времени, и у кого-то планы и возможности могли измениться. Прошу также написать, у кого есть: палатки, рюкзаки, спальники и карематы.
ArtVlad
Старожил

Сообщение zebrokat » 14 июн 2012, 10:18

Я наверное пас.
У меня экзамены в июле,решила немного поднапрячься..
Вот если бы в августе.
Ну ничего.Всем удачной походки,ждем фото)
zebrokat

Сообщение Ілона » 14 июн 2012, 11:18

Ілона:

- трьохмістна палатка
- спальник
- каремат
- ЛКМН
- гуцульська сокира маленька (бартка) або універсальна сокирка (де є пила, лопата)
- аптечка з моїми ліками + універсальні (йод, перекись, бинти 2 шт, вата, пластир 30 маленьких штук + широка лента, лівомицитин, аспірин, баралгін, сорбекс, пастилки від кашлю, засоби від кишкових розладів, валідол, пантенол, очні каплі ).
- робочі рукавиці
- фонарик на роги :)
- запас продуктів (суп в брикетах, тушонка і рибні консерви, лапша, шоколад, коньяк ::co:: , чай, згущене молоко, печеньки)
- засоби гігієни
- шнур (медведів в"язати :)))
- мобільний+зарядка (зі смереки заряджати :)))
- запас свічкових огарків
- запас сороміцьких коломийок від яких гадюки будуть червоніти і переповзати за другий бік гори :)

А собаньку (ердельтер"єра) можна брати?
Тому що мій шокер гавкнув :) а Максим бухтить що боїться за мене :ah:
Я йому ж кажу - маньяки коли самі нападуть, нехай самі і відбиваються....

Що ще потрібно, але може ще в когось є:
- маленький радіоприймач
- половник для котелка
- примус
- складне відро
- тренога
- компас
- карта

Доповнюйте і редагуйте...
321043942
Ілона
Старожил

Сообщение Sanka » 14 июн 2012, 12:54

У меня пока все остается в силе.
Есть палатка ,спальник,рюкзак и каримат.
С остальным пока разбираюсь.
Sanka

Сообщение vamp » 14 июн 2012, 13:31

О, если Илона идет, то краснеть не только гадюки будут. Все, девушки, Вы попали. Заряд хихонек-хахонек с этой теткой Вам обеспечен на все протяжение пути ))))))
vamp

Сообщение chaps » 14 июн 2012, 13:38

vamp писал(а):О, если Илона идет, то краснеть не только гадюки будут. Все, девушки, Вы попали. Заряд хихонек-хахонек с этой теткой Вам обеспечен на все протяжение пути ))))))

+1000%
Дрюня. Флеш-моб "Подари новогоднее чудо"
viewtopic.php?f=8&t=44388&p=691993#p691993
chaps

Сообщение ArtVlad » 14 июн 2012, 20:29

ArtVlad писал(а):Alinka не сможет... На сегодня остались ArtVlad, Evazlata, Risa, Sanka, под вопросом Zebrokat.

Итак на сегодня точно вішли из состава: Alinka, Zebrokat
Подтверждение есть от ArtVlad,Sanka, присоединилась Ілона.
Evazlata, Risa, Дочь Самурая - как Вы?
ArtVlad
Старожил

Сообщение Дочь_Самурая » 14 июн 2012, 20:58

Дочь Самурая, к сожалению, пас. У неё неожиданно появилось второе котодитё :bp: )
Дочь_Самурая

Сообщение evazlata » 15 июн 2012, 13:16

Я иду. Есть кариматы.Рюкзак и спальник в ближайшее время приобрету.
evazlata

Сообщение ArtVlad » 16 июн 2012, 00:12

Состав по состоянию на сегодня: ArtVlad, Sanka, Ілона, Evazlata.
Risa - Вы как?
Итого самое необходимое:
ArtVlad - палатка 3 места (но влазят четверо)
Ілона - палатка - 3 места
Sanka - палатка 2 места (но влазят трое).
Моя - ветро- и дождеустоичивая - проверено неоднократно, покрытие двойное, вес - 5 кг.
Какие характеристики у ваших?
Это я к тому, что одна палатка явно лишняя, возьмем 2, если идет Risa, т.е. если нас будет пятеро. Если четверо - можно взять одну мою. Давайте сравним палатки по весу. Предпочтение легким.
Спальника у меня два. Evazlata или Risa - можно не покупать.
По снаряжению Илоны:
- гуцульська сокира маленька (бартка) або універсальна сокирка (де є пила, лопата)
універсальна сокирка (де є пила, лопата) - варто взяти. А тією сокиркою справді рубати можна чи вона декоративна й лише для тоненьких гілок? Гостра?

- аптечка з моїми ліками + універсальні (йод, перекись, бинти 2 шт, вата, пластир 30 маленьких штук + широка лента, лівомицитин, аспірин, баралгін, сорбекс, пастилки від кашлю, засоби від кишкових розладів, валідол, пантенол, очні каплі ).
Свої особисті ліки обов'язково з аптечкою згодна, однак, як показує досвід, вата ні до чого, завжди зайва, валідол також. А стрічка - еластична? Еластичні бинти мусить мати кожен.
Плюс додати Синтоміцин (згоримо напевне, він же при опіках допомагає якнайкраще).

- робочі рукавиці- брати. Одну пару на всіх вистачить. Іншим - не брати. Дублі не потрібні.

- фонарик на роги :) - обов'язково. Решті - кожному - також.

- засоби гігієни - див. стор. 1 - зубну щітку брати, "критичні засоби" - за потребою. Мило, пасту - не варто. Варто мило й пасту на всіх- тобто 1 примірник. На 10 днів вистачить. Шампунь у пакетиках - 5 штук на особу.

- шнур (медведів в"язати :)))
Покищо за 10 років жодного разу в шнурі потреби не було.

- мобільний+зарядка (зі смереки заряджати :))) Заряжати зможемо, коли заходитимемо в села - на 2-й день подорожі обов'язково, оскільки будемо поблизу села.

- запас свічкових огарків :ai: :ai: :ai: :ai: Хм. Ми не на цвинтар, нібито, йдемо.. :ca: :ca: :ca:

- запас сороміцьких коломийок від яких гадюки будуть червоніти і переповзати за другий бік гори :) обов'язково! :ab:

- запас продуктів (суп в брикетах, тушонка і рибні консерви, лапша, шоколад, коньяк ::co:: , чай, згущене молоко, печеньки)
Тут, плз, докладніше. Суп який? скільки якого? те саме - щодо тушонки та консервів. Лапша - яка? Мівіна? Чай який - в пакетиках?
За досвідом: лапша Мівіна на 2 або 3 особи уходить 4 пакетики. Решту наприкінці подорожі комусь даруємо. Ніхто її не ість. Чай є сенс брати лише в пакетиках. Про кількість питаю тому, що треба порахувати, чого й скільки докупати.

А собаньку (ердельтер"єра) можна брати?
Ммммммм... Мабуть, що не варто й небезпечно для нього. Загубитися може - це раз. Погризтися з гірськими псами - це два. По-третє, невідомо, куди ми попрямуємо після Бескид. Можемо потрапити й на такі спуски-підйоми, які, хоч і короткі, але надзвичайно круті, де чіплятися треба всіма кінцівками. Там собаці, не звиклій до гір, не пройти. То як його нести? В рюкзаку? І останнє. Боюся, що з собакою ми не побачимо того, що варто побачити - друїдів, духів гір, дерев і вогню. Вони не підійдуть до нас.
А боятися - чого??? Торік ходили 10 днів утрьох. Потім одна поїхала (її донька поступала). То ми вдвох ішли - я й Світлана ще тиждень. Без прикрих пригод.

Мо ще потрібно, але може ще в когось є:
- маленький радіоприймач
- половник для котелка
- примус
- складне відро
- тренога
- компас

Дуже прошу обійтися без радіоприймача. Скажу одразу: там де радіоприймач, мене просто не буде. Тоді без мене.
Примус??? Йдеться, мабуть, про котелок з горєлкою? Справді, такий було б добре мати. Якщо ж немає, не страшно. Однак у мене лише 1 котелок на 1 литр. Його вистачає на 4-х осіб. Якщо йдемо вп'ятьох, треба ще один.
Складне відро. Абсолютно не варто. Зайва вага. Його дуже добре заміняють пляшки, в яких воду можна також нести, а не лише тримати на стоянці.
Тринога. Ні в якому разі. Це не вилазка на пікнік. Це гори. Така вага невиправдана.
Ілоно, Ви тему в цілому читали? На день ми проходитимемо 15-20 кілометрів. Ви готові нести, крім необхідного, ще й триногу?
Компас є. Карти також.
ArtVlad
Старожил

Сообщение Sanka » 16 июн 2012, 10:55

Хотіла запитати стосовно рукавиць робочих,а якщо дертися по крутих схилах то захищати руки рукавицями не потрібно??
Друге питання стосовно харчів ,може взяти сухофрукти і горіхи ?!
каву мелену?! мед?!
яке взуття краще брати?!
є пістолет - брати?!
термос потрібен?!
для розпалу вогнища брикети?!
Sanka

Сообщение Ілона » 16 июн 2012, 11:16

Моя палатка - 4 кг, подвійна, трьхмісна - чуть пізніше скину ссилочку.
Котелок з горілкою - також скину ссилочку.
Бартка - гостра ду-у-у-уже, але все ж таки краще універсальну сокирку візьму.
Синтоміцин візьму. Пантенол необхідний коли ми легенько обгоримо. Валідол береться під язик, коли захЕвкуєшся на крутій горі.
Шнур ми брали щоб підв"язувати вверх рюкзаки, котрі трошки намокнуть
Свічкові огарки - таким чином легко розпалюється вогнище. Залишаться - зайдемо на цвинтар :)
Собака Санта - залишається дома разом з триногою :)
Радіоприймач - я мала на увазі маленьку рацію.
Суп в пакетах - гороховий (3шт), курячий (5 шт);
тушонки (1 - м"ясна 0,5 л, 1 рибна консерва);
чай чорний в пакетиках - 20 шт,
шоколад чорний - 3 плитки,
лапша якась італійська що швидко розварюється 500 гр;
печеньки - тверді як камінь але дуже ситні, 300 грн
згущонка - 2 банки

В походи я ходила часто, у мене тьотя - екскурсовод-екстремал.
Ще підлітком і по 30 км проходили, і тоді не було супер-легких палаток і "Мівіни" а були здоровецькі гаргАри і сухпайок.
Потім я працювала в соціальній службі Ленінградського району і виходили в походи з "важкими" підлітками для "Школи виживання" на ріці Рось - йшли вверх по течії до Корсунь-Шевченкова.
Так що досвід є добрячий, тягнула не тільки чужі рюкзаки з бігудямиа ще й їхніх власниць :)
321043942
Ілона
Старожил

Сообщение ArtVlad » 16 июн 2012, 12:37

Sanka писал(а):Хотіла запитати стосовно рукавиць робочих,а якщо дертися по крутих схилах то захищати руки рукавицями не потрібно??

Ні, тоді не вчепишся. Насправді надто круті схили можуть трапитися лише в тому разі, якщо заблукаємо або підемо цілковито невідомим маршрутом (що мене особисто приваблює :ab: ).
Друге питання стосовно харчів ,може взяти сухофрукти і горіхи ?!

На любителя. Однак зауважу, що на верхівках температура горіння дещо нижча, ніж на рівнині. Отже все вариться значно довше. І сухофрукти будемо істи не у вигляді компоту, а фактично сирими. Картопля, наприклад, у супі залишається напівсирою, хоч би й годину її варити.
каву мелену?! мед?!

Каву - я беру обов'язково, я кавоман. Якзщо й Ви теж, то беріть. Мед... Усе залежить від обсягу й тари. Якщо небагато (грамів 200) і в легкій пласмасовій упаковці (не у склі), то на любителя можна.
яке взуття краще брати?!
є пістолет - брати?!
термос потрібен?!
для розпалу вогнища брикети?!

Відповідь на першій сторінці. Термос НЕ потрібен.
ArtVlad
Старожил

Сообщение ArtVlad » 16 июн 2012, 13:00

Ілона писал(а):Моя палатка - 4 кг, подвійна, трьхмісна - чуть пізніше скину ссилочку.

Ваше легше за мою. Отже її беремо обов'язково.
Котелок з горілкою - також скину ссилочку.

Класно! Беремо! Навіть не дивлячись. У мене був з горілкою. Однак його забрав чоловік при "розділі майна".
Бартка - гостра ду-у-у-уже, але все ж таки краще універсальну сокирку візьму
.
Резонно.
Синтоміцин візьму. Пантенол необхідний коли ми легенько обгоримо. Валідол береться під язик, коли захЕвкуєшся на крутій горі.

Оскільки Ви берте практично весь необхідний набір, то я тоді не беру. Візьму лише (і ще раз іншим раджу) еластичні бинти. Вони виявляються незамінними, коли багато йдешь і так чи так збиваєш ноги. Бинтами класно обмотувати ступні і тоді жодний шлях не страшний.
Шнур ми брали щоб підв"язувати вверх рюкзаки, котрі трошки намокнуть

А навіщо їм намокати? Плащі для чого - які у негоду надягаються поверх усього одягу і рюкзаків у тому числі? А як таки трапиться, що намокнуть, то за хорошої погоди вони й без мотузки класно висохнуть.
Свічкові огарки - таким чином легко розпалюється вогнище.

Не пробувапла. Вірю на слово. То чи брати - на ваш розсуд.
Суп в пакетах - гороховий (3шт), курячий (5 шт);
тушонки (1 - м"ясна 0,5 л, 1 рибна консерва);

Чудово! Решту, потрібну на визначену кількість осіб, коли вона остаточно визначиться (4 чи 5), я докуплю. Нам потрібно на 2-3 перших дні. Потім дозатаримося в селі. Аби не нести дуже багато від самого початку.
чай чорний в пакетиках - 20 шт,
шоколад чорний - 3 плитки,
лапша якась італійська що швидко розварюється 500 гр;

Добре. Тоді Мівіну візьму лише пюре.
печеньки - тверді як камінь але дуже ситні, 300 грн

ОК.
згущонка - 2 банки

А з'їмо стільки?

В походи я ходила часто, у мене тьотя - екскурсовод-екстремал.
Ще підлітком і по 30 км проходили, і тоді не було супер-легких палаток і "Мівіни" а були здоровецькі гаргАри і сухпайок.
Потім я працювала в соціальній службі Ленінградського району і виходили в походи з "важкими" підлітками для "Школи виживання" на ріці Рось - йшли вверх по течії до Корсунь-Шевченкова.
Так що досвід є добрячий, тягнула не тільки чужі рюкзаки з бігудями, а ще й їхніх власниць :)

Що ж, мій респект. Класно! Отже у складі путників є 2 особи (Ви й я) з РІЗНИМ (і це важливо!) досвідом гірського шляху. І це чудово. Решті взагалі хвилюватися нема чого.
ArtVlad
Старожил

Сообщение Ілона » 16 июн 2012, 17:19

Ілона писал(а):Моя палатка - 4 кг, подвійна, трьхмісна - чуть пізніше скину ссилочку.

http://santsrossa.ru/palatka-high-peak- ... naja-.html
321043942
Ілона
Старожил

Сообщение ArtVlad » 16 июн 2012, 22:55

Ілона писал(а):

http://santsrossa.ru/palatka-high-peak- ... naja-.html

І у мене самісінько така!!!!!!! Тільки я чомусь вважала, що вона важить 5 кг. Може забула? Треба зважити.
Sanka! А скільки важить Ваша палатка?
ArtVlad
Старожил

Сообщение Sanka » 16 июн 2012, 23:05

а у мене здається така
http://survival.com.ua/tests/test_sn8.html
там написано що 3100 але я зважила 4 вийшло і ще я помилилася,вона розрахована на 3+1
Sanka

Сообщение ArtVlad » 16 июн 2012, 23:20

Итого у нас 3 палатки в которых может вместиться 12 человек. Это ОЧЕНЬ много. Нам нужны максимум 2. И даже это, впрочем, много. Если пойдет 4 человека, берем одну. Влезем. Если 5 и (вдруг!) более - берем 2. Кому более внапряг брать палатку? :ab: Или иначе: кто настаивает на том, чтобы брать его палатку? :ab:
ArtVlad
Старожил

Пред.След.

Вернуться в Беседка