Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Не суто політичне питання - РУБИКОН-3 16-21 марта

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Re: Не суто політичне питання - РУБИКОН-3 16-21 марта

Сообщение gala » 25 мар 2014, 10:45

Володимир Вальков. Спланована кампанія по знищенню України

Російська анексія Криму є результатом наперед спланованої операції. Про це свідчить цілий ланцюжок взаємопов'язаних подій. Найгірше те, що окупація Криму не є останньою ланком у російській політиці щодо України.

Для того щоб це добре зрозуміти, потрібно подивитись більш глобально на останні десять років у відносинах між Україною та Росією.

У 2004 році відбулась Помаранчева революція й Росія вперше відчула реальну можливість виходу України зі своєї сфери впливу й так-званої буферної зони. У тому ж році, відбулось значне розширення НАТО, до складу якого увійшли сім країн колишнього соцтабору. Після серйозної експансії НАТО в 1997 році, результати стамбульського саміту Північного альянсу стали для Росії шоком.

З 2004 року вся Кремлівська машина запрацювала на повалення України на повну силу, проявляючи себе все частіше на шляху до кульмінаційного моменту в Криму.

Впродовж 2006-2007 років відбувся горезвісний газовий конфлікт, під час якого Росія перекрила Україні газ.

Засудження дій Росії з боку міжнародної спільноти практично не відбулось. Навпаки, Росія так пояснила свій вчинок, що в результаті Україна виглядала винною та ненадійною. Через кволу реакцію світу на цю енергетичну агресію Росія відчула себе повним господарем у відносинах з Україною.

У 2007-2008 роках Україна перебувала в стані постійної політичної кризи, що відбувалась не без інспірації з боку Кремля.

На саміті НАТО в Бухаресті в 2008 році у своїй відомій розмові з Бушем, Путін скандально заявив, що Україна не є країною, а лише певною територією, зібраною з різних, переважно російських земель. На протязі величезного періоду часу Москва систематично перековувала світ у тому, що Україна це штучна держава й що українці не є окремим народом.

Ідемо далі.

У 2009 році Медведєв у своєму відео-зверненні звинуватив Ющенка в антиросійській політиці, утисках російської мови, перешкоджанні діяльності Чорноморського флоту РФ та викривленій інтерпретації Голодомору.

Уже тоді Медведєв заявив, що у відносинах між Україною та Росією повинні настати "новые времена". Тепер зрозуміло, про що саме він нахабно говорив, стоячи на фоні Чорного моря. Ті закиди були прелюдією до того, що зараз відбувається в Криму й максимально наближеними до офіційного обґрунтування Росії щодо теперішнього введення війську в Україну.

У 2010 році Янукович "покращив" відносини з Росією за допомогою "Харківських угод", продовживши базування Чорноморського флоту РФ до 2042 року.

Того ж року Янукович запропонував та пізніше підписав закон "Про засади внутрішньої та зовнішньої політики", скасувавши для України стратегічну мету набуття членства в НАТО й тим самим знову задовольнив позицію Кремля.

У 2012 році Росія ініціювала торгово-економічне протистояння проти України, відоме як "сирна війна", заборонивши поставки українського твердого сиру на російський ринок.

У тому ж 2012 році Віктор Медведчук, кум Путіна, створив "Український вибір" і почав популяризувати ідею федералізації України та її вступу до Митного союзу з Росією.

У 2013 році Росія влаштувала експортну блокаду українським товарам, розкрутила сценарій щодо неминучого краху українських товаровиробників внаслідок втрати російського ринку збуту, і таким чином перешкодила підписанню Угоди про асоціацію з ЄС.

Розпочався Майдан за європейський вектор, а пізніше за демократію, прозорість, людську гідність та незалежність.

16 січня 2014 року Партія регіонів прийняла пакет "ручних" та антидемократичних законів, практично повністю скопійованих із російських аналогів, підірвавши тим самим фундаментальні основи захисту прав та свобод людини в Україні.

Не секрет, що за час Майдану й задовго до нього багато високопосадовців та депутатів Верховної Ради неприховано поводились, неначе агенти на службі Кремля, накручуючи полеміку щодо мовного питання, блокуючи роботу Верховної Ради, розграбовуючи армію, копіюючи російські закони, вільно впускаючи в Україну радикальні елементи з Росії для підривної діяльності.

За таких умов Україні не було коли займатись розвитком економіки та об'єднанням суспільства.

Кліматичні передумови для подальшої військової агресії були створені.

За останні 10 років Росія послідовно та агресивно застосовувала проти України політичні, енергетичні, торгівельні та інформаційні війни. Усі ці етапи були розраховані на зміцнення фундаменту саме для того, що зараз відбувається в Криму та сході України.

Енергетичні та торгівельні війни підривали економічну незалежність України.

Інформаційною війною Кремль наполегливо нав'язував Україні образ "національної збоченості", навмисно спотворюючи та перекручуючи уявлення про український націоналізм, брехливо ототожнюючи його з нацизмом, фашизмом та расовою нетерпимістю.

Не дивно, що в цьому спланованому ланцюжку антиукраїнських маніпуляцій настав час і воєнних дій.

Наприкінці лютого 2014 року почалися перші сепаратистські проросійські військові заворушення на території України в Криму.

1 березня 2014 року
Рада Федерації РФ схвалила без належного кворуму рішення про введення військ в Україну.

16 березня 2014 року Росія інсценувала абсолютно фіктивний, сфабрикований, театралізований "референдум" в Криму.

Ланцюжок невимушеної агресії РФ проти України, який тимчасово призупинився на стадії анексії Криму, є результатом спланованої й багаторічної кампанії Путіна по всеохоплюючій руйнації України за КДБ-шними технологіями:

– підрив іміджу України;

– підживлення корумпованості та енергетичної залежності України;

– нівелювання української державності;

– переписування історії, демонізація українського націоналізму, внутрішнього розколу суспільства;

– інфільтрація структур національної безпеки;

– розвал економіки;

– знищення обороноздатності.

Демократична та успішна Україна для Росії – це загроза. Україна в ЄС та НАТО це смертельна загроза.

Саме тому Росія проводить таку потужну кампанію по дискредитації цих інституції в очах населення України, залякуючи їх.

У глобальній перспективі Україна стала театром баталій у протистоянні кардинально різних систем цінностей – а саме демократії проти авторитарного, тоталітарного режиму Путіна.

Володимир Вальков, спеціально для УП
http://www.pravda.com.ua/columns/2014/0 ... ?attempt=1

Слава Ісусу Христу!
Слава Україні! Героям слава!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение gala » 25 мар 2014, 11:02

Oo писал(а):https://www.facebook.com/medyky
Курсы первой медицинской помощи, бесплатные, была - очень полезно, доходчиво и наглядно! Всем советую - и ПУСТЬ НЕ ПРИГОДИТСЯ!

Хай не знадобиться!

ПСАЛОМ 39
1. Диригентові хору. Псалом Давидів.
2. Терпляче сподівався я на Господа, і Він прихилився до мене, і почув благання моє.
3. Вирятував мене із страшного рову, з багна болотного, і поставив на скелі ноги мої, і упевнив шляхи мої;
4. І вклав у вуста мої нову пісню – хвалу Богові нашому. Побачать багато людей, і злякаються, і будуть сподіватися на Господа.
5. Благословенна людина, котра на Господа покладає надію свою, і не звертається до пихатих та схильних до неправди.
6. Багато вчинив Ти прекрасних діянь, Господе, Боже мій: заміри і помисли Твої про нас – хто схожий на Тебе! Хотів би я проповідувати і говорити; але їх більше, аніж можна порахувати.
7. Пожертви і приношення Ти не схотів; Ти відкрив мені вуха; всеспалення і пожертви за гріх Ти не вимагав.
8. Тоді я сказав: Ось, іду; і в сувої книжковому написано про мене:
9. Я хочу виконати волю Твою, Боже мій, бо закон Твій у мене в серці.
10. Я звіщав праведність Твою на зібраннях великих; я не забороняв устам моїм: Ти, Господе, знаєш.
11. Правди Твоєї не утаємничував у серці моєму, сповіщав вірність Твою і порятунок Твій, не утаємничував милості Твоєї та істини Твоєї перед зібранням великим.
12. Не утримуй, Господе, ласкавих милостей Твоїх від мене; милість Твоя та істина Твоя нехай охороняють мене завжди.
13. Тому що обсіли мене злидні без ліку, переступи мої тривають і я не можу піднести зір, їх більше, аніж волосся на голові моїй; тому серце моє залишило мене.
14. Прихилися, Господе, визволи мене, Господе! Поспіши на допомогу мені.
15. Нехай осоромляться і зазнають ганьби всі, хто шукає загибелі душі моїй! Нехай будуть завернуті назад і потраплять під сором ті, що бажають мені лихого!
16. Нехай же зніяковіють від сорому свого ті, що кажуть мені: "Ага! Ага!"
17. Нехай радіють і втішаються у Тобі всі, що шукають Тебе; і ті, що люблять спасіння Твоє, і нехай говорять безперестану: Звеличений Господь!
18. А я бідний та вбогий, але Господь піклується про мене; Ти – поміч моя і Визволитель мій; Боже мій! Не зволікай!

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение veryonehope » 25 мар 2014, 18:55

ЦЕНТР СПЕЦІАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ВГО "УКРАЇНСЬКА СЛУЖБА ПОРЯТУНКУ" продовжує проведення "Інструктажів з домедичної допомоги постраждалим" для всіх бажаючих!!! Заняття проводять фахівці "швидкої медичної допомоги" та оперативно-рятувальних служб міста Києва!

Під час інструктажу Ви отримаєте знання із надання першої долікарської допомоги постраждалим при зупинці дихання та кровообігу, пораненнях, переломах, зовнішніх кровотечах та інш.

Увага! Для участі у занятті, обов'якова реєстрація!

Инструктаж 26 марта (с 14-00 до 17-00):
https://docs.google.com/forms/d/16EBfNdMUcEuohF7YkFbWcffAzrOrj4UbXYZZ8eykqgs/viewform

Инструктаж 27 марта (с 14-00 до 17-00):
https://docs.google.com/forms/d/1Fa4DxxJITV-byhjy70CFCmfVWD-TYpfUEyfvkbjNhkE/viewform

Инструктаж 28 марта (с 14-00 до 17-00):
https://docs.google.com/forms/d/1-aVCVXqB8wwkYkndm-NNc3snwW23Cejloz0xDd_8I9k/viewform

Инструктаж 30 марта (12:00)
https://docs.google.com/forms/d/1wPTIvyq9oUtuihPBndBfUOLjOdv_VRvOMK4N2Pe3H1U/viewform

Инструктаж 30 марта (16:00)
https://docs.google.com/forms/d/11SeSs-iV1nEyAdLIXtnAfRfRy9ngOV5XGA34yAJHnGY/viewform

Чекаємо на Вас за адресою: м. Київ, вул. Рейтарська, 21/13 (жовта вивыска з пташкою), 1-й поверх офіс 17 - Школа Рекламних Технологій.

Контактный телефон: 063 23 886 32 Анастасия
Профессиональная портретная и семейная фотосъемка
veryonehope

Сообщение Веста » 25 мар 2014, 22:21

Только что посмотрела, и вам рекомендую к просмотру фильм Кауфмана "Невыносимая легкость бытия". Фильм неоднозначный, красивый, грустный, трогательный, эротичный.
Не стоит смотреть этот фильм детям и строгим моралистам.
Меня поразило как события в Праге 1968 года, перекликаются с тем что нынче творилось, творится в Крыму, в Украине.
Фраза русского "спасателя" в этом фильме, сказанная чешской девушке-фотографу просто убила наповал: " Мы же вас любим. Мы приехали вас спасать".
Теперь, спустя много лет эти "спасатели" влезли в нашу страну, в Крым, и также ломают судьбы людей.
Веста

Сообщение ArtVlad » 26 мар 2014, 00:10

Осмысление феномена Украинской революции и Майдана российскими философами:
http://gefter.ru/archive/11598
Великолепный материал!!!
ArtVlad
Старожил

Сообщение gala » 26 мар 2014, 00:18

Веста писал(а):Только что посмотрела, и вам рекомендую к просмотру фильм Кауфмана "Невыносимая легкость бытия". Фильм неоднозначный, красивый, грустный, трогательный, эротичный.
Не стоит смотреть этот фильм детям и строгим моралистам.
Меня поразило как события в Праге 1968 года, перекликаются с тем что нынче творилось, творится в Крыму, в Украине.
Фраза русского "спасателя" в этом фильме, сказанная чешской девушке-фотографу просто убила наповал: " Мы же вас любим. Мы приехали вас спасать".
Теперь, спустя много лет эти "спасатели" влезли в нашу страну, в Крым, и также ломают судьбы людей.

На жаль, докорінної зміни не відбулося. Як 1939 галичани, 1940 прибалти, 1956 угорці, 1968 чехи, так і проукраїнська частина Криму зараз не може "умом понять Россию". А те, що не всі кримчани в палкому екстазі воз'єднувалися, - це факт. В неділю на Віче озвучили справжню цифру "за" Росію в Криму сказало на так званому референдумі 34 % населення. Кримські татари сьогодні це підтвердили.
Сьогодні на Майдані була кримська група студентів з викладачкою. Це слухати без сліз не можна було. Багато кримських студентів хочуть бути громадянами України, вчитися й мешкати в Україні. Їх змушують писати заяви, що вони нібито добровільно переводяться до російського вишу, випускники шкіл не мають можливості проходити ЗНО. Зі сцени координатори зверталися до людей щодо правничої допомоги, якої потребують ці студенти. Хоча я не уявляю, як тут діятиме правовий механізм після того, як окупанти порушили норми міжнародного права. Йде потік хуцпи щодо подій у Криму і для чужих, і для своїх. Світ завмер від подиву, що можна так брехати. А росіяни в переважній більшості покірно ковтають порцію інформаційної отрути.
Ось дотепне визначення російського ТБ.

Oleksandr Arhat ‏@olarhat
Що таке російське ТБ? Інфоцид російського народу.

https://twitter.com/olarhat/status/448496476185190400

А ось видатний чиновник "Міністерства правди" Дмітрій Кісєльов.
Изображение

І "індуковане божевілля" сусідів не обходило б, якби його наслідком не став напад на нашу хату.

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
Последний раз редактировалось gala 26 мар 2014, 02:42, всего редактировалось 2 раз(а).
gala
Старожил

Сообщение gala » 26 мар 2014, 02:28

ArtVlad писал(а):Осмысление феномена Украинской революции и Майдана российскими философами:
http://gefter.ru/archive/11598
Великолепный материал!!!

Тетяно, дякую за статтю. Ви погоджуєтеся з тим, що написано?
Я уважно читала, і через абзац спростовувала твердження автора, не звернувши уваги на його ім'я. А по всьому побачила: Гліб Павловський, і все стало на своє місце.

Що це за нагнітання мовного питання? Хіба на Майдані всі говорили виключно українською? Навіть послідовний борець за право української в Україні Володимир Гонський переходив на російську і співав пісні Макаревича. З Донбасу, Харкова, Севастополя люди говорили лише російською.
А ще було таке диво, як репер Ілай з Одеси, який звертався до майданівців: "Где ваши ручки?" 18 січня виступав мыжнародний колектив "Святая Русь", невідомо яким вітром занесений на сцену Майдану. Бо дві години виступу перемежовував чудернацькими коментарями про спільність слов'янських народів, яку не треба забруднювати політикою.
Кличко з Луценко час від часу переходили на російську, бо ж "український Схід не розуміє української". Мої родичі в Дніпропетровську іронізували з цього приводу. Це предмет дослідження етнопсихології: Чому одні народи гуртуються завдяки єдиній власній мові, а інші, як-от, українці, задля гуртування починають переходити на іншу мову спілкування?

Насторожує зневажлива реплика в бік отця Павла, "невідомого Павловському попа". Цей священник, який з першого дня був на Майдані, стояв на барикадах, якого слухались і беркутівці, був пошанований усім Майданом. Звісно, якщо отець Павло сказав, що Печерська Лавра належить Україні, а не сусідній країні, у когось почався свербіж.

Павловського зачепив і ленінопад. Сказати відверто про те, що хай би і далі стояли ці боввани і отруювали повітря в Україні, не наважився, але все одно зерно сумніву вкинув.

Гліб Павловський на те й політтехнолог, щоб з окремого факту робити ланку в модельованій послідовності аргументів. "Задоволені угодою з Януковичем лідери наражалися на готовність майданівців помирати й далі". Ну, дивлячись через монітор на це зіткнення, можна й не таку дурість народити. Але монітор показував, та не переказував правду подій. Яка ще спільна готовність помирати далі після всього жахіття 18-20 лютого? Про себе не кажу, того шматка пекла мені вистачило, щоб 20 лютого ввечері сказати на Майдані: "Слава Богу, що припинилося. Й не дай Боже знову". 18 лютого люди, що сунули ходою до ВР, не очікували стрілянини справжніми набоями. І не схоже, щоб ішли вмирати. Бійці, які залишилися живими після того, як поряд гинули побратими, теж не мали великого бажання продовжити гру в російську рулетку. Спілкувалася, знаю.
Лідери знали про операцію "Хвиля-Бумеранг". Вони не були певні, що ті сили ВВ і армії, які керівники атаки на Майдан не змогли задіяти 18-20 завдяки блокуванню людей, а десь тихому саботажу, через кілька днів знову не спробують залучати. Тому будь-яке перемир'я було бажаним. Інакше - не просто "зачистка" Майдану, але заразом і північнокорейська модель країни. А ще, якби протистояння продовжилося, могли б прийти й "визволителі зі Сходу".
18 лютого багато хто став говорити про перехід до партизанської форми боротьби. Ну, може, комусь і хотілося ще пограти у війнушку з Беркутом, але не треба узагальнювати. Ті, хто 21 лютого влаштовував рейвах лідерам, закрикуючи їх, діяли якось дуже злагоджено, мов за командою, так само, як 19 січня вони кричали на Майдані "Лідера!". А поруч стояли ті, хто мовчав. Майдан - це багатоголосся, а не унісон. Але хтось такими технологіями намагається створити ілюзію потрібної одностайності. Між іншим, я одного такого крикуна запитала, чи був він під час штурму Майдану, чи брав участь "у мирній ході" 18 лютого. Судячи з його реакції, не був.

Викликає подив і твердження про наявність зброї у повстанців. Мене кілька бійців з передової запевняло, що справжньої зброї у людей не було. А Павловському звідки стало відомо, що зброя була?

На відстані всі ці події оцінювати, робити висновки без додумування не вдасться. Повної картини ніхто з нас не знає. Щодня спілкуюся з людьми і дізнаюся про нові деталі протистояння. Я була в одному місці і не бачила, що відбувається за рогом. Крім того, я не бачила, що відбувається в години відсутності. А Павловський якось усе вхопив, узагальнив і не назвав при цьому дуже активного гравця, який залишався за лаштунками. Але ми, хто був у епіцентрі подій, відчували присутність пана в чорних окулярах. Мені здається, що все це написано не без симпатії до останнього.

Я можу помилятися.

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
Последний раз редактировалось gala 26 мар 2014, 16:34, всего редактировалось 3 раз(а).
gala
Старожил

Сообщение Викус » 26 мар 2014, 08:38

минутка отдыха на тральщике)

"Воины света, воины добра": видео из корабля "Черкассы" до штурма

"Человека, чья религия учит почтительному отношению ко всем формам жизни, врядли можно обратить в веру, которая не считает неприкосновенной ничью жизнь, кроме человеческой"
Франциск Ассизский
Викус

Сообщение gala » 26 мар 2014, 11:39

Изображение

Генерал прикордонної служби читає Тараса Шевченка
http://litakcent.com/2014/03/25/heneral ... hevchenka/

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение gala » 26 мар 2014, 11:44

Державний Гімн України National Anthem of Ukraine (Rock version by Nicky Rubchenko)

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение Smesh » 26 мар 2014, 15:39

НЕ ПРИНИМАЙТЕ АСТМУ ЗА ОРГАЗМ

Военно-патриотический экстаз, охвативший множество граждан после аннексии Крыма, напоминает мне старый анекдот.

Жена читает медицинский справочник, и говорит мужу: „знаешь, то, что мы с тобой двадцать лет принимали за оргазм, на самом деле было приступом бронхиальной астмы“.

И в 1968-м, и в 1979-м, и в 1994-м, и в 1999-м, и в 2008-м многие думали, что это оргазм. И сейчас так же думают.
А это астма. В специфической форме: резкое сужение сосудов, по которым поступает совесть.

Только при этом условии можно восторгаться тем, что не только подожгли дом соседа, но и стали воровать вещи, когда он загорелся.

(с) Борис Вишневский.
депутат Законодательного Собрания Санкт-Петербурга (фракция „Яблоко“)
Мир не изменится ради спасения одной собаки, но для самой собаки, мир изменится навсегда... (Автор неизвестен)
Smesh
Старожил

Сообщение Smesh » 26 мар 2014, 16:23

Знание истории даёт возможность не совершать подобных ошибок в будущем

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... uTv2aWemRw
Мир не изменится ради спасения одной собаки, но для самой собаки, мир изменится навсегда... (Автор неизвестен)
Smesh
Старожил

Сообщение Adjara » 26 мар 2014, 22:50

Інформую: У Національній музичній академії України ім. Петра Чайковського 29 березня відбудеться концерт-реквієм пам'яті "Небесної Сотні".

У програмі музичного вечора-пам'яті прозвучать твори Моцарта, Баха, Карабиця, Лисенка та інших композиторів.

У концерті візьмуть участь Національна заслужена академічна капела України "Думка" та Національний камерний ансамбль "Київські солісти". Початок о 18 годині. Вхід вільний.

Крім того, Жалобно-молитовне віче у пам'ять про Небесну сотню за участю духовенства українських церков відбудеться 30 березня на столичному Майдані Незалежності.

Саме цими днями минає 40 днів із трагічних подій 18 - 20 лютого, під час яких загинули українські герої.

Віче традиційно розпочнеться о 12 годині. Політичні виступи не заплановані.

Слава Україні!
Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні!
Навіки в серці і душі!
Связь между человеком и собакой может исчезнуть только с жизнью…(Э. Сетон-Томпсон)
Изображение
Adjara
Старожил

Сообщение ArtVlad » 26 мар 2014, 22:56

gala писал(а):Тетяно, дякую за статтю. Ви погоджуєтеся з тим, що написано?
Я уважно читала, і через абзац спростовувала твердження автора, не звернувши уваги на його ім'я. А по всьому побачила: Гліб Павловський, і все стало на своє місце.

Ні, Галю, де в чому не погоджуюсь. Зокрема, не погоджуюсь з більшістю його політололгічних оцінок (на яких зосередилися Ви). Однак моя висока оцінка матеріалу в цілому стосується передусім філософської частини, яка є переважною й обіймає чи не 95 відсотків змісту. Зокрема його теоретичного відтворення логіки революції й формування її сакрального складника. Його політологічні оцінки, що, безперечно, як і в кожної людини, містять значну частку суб'єктивізму, вповні спокуто блискуче точними пасажами, описами й висновками. Привожу один з них як приклад: "Берешь три этих месяца — видишь вроде бы очень ясную картину. Видишь рост бессилия политиков, власти и оппозиции, которые все время делают не то. Все совершают некое идеальное «не то, что надо бы в этот момент делать». Правда, выясняется это лишь в следующий момент, когда уже поздно. А потом получают неожиданные последствия, их также не понимают и на непонятное реагируют идиотски. Какую точку ни возьмешь за эти сто дней, глядя на нее назад, все объяснимо. А что будет потом, даже на неделю предсказать нельзя".
І це пише людина, яка не була у вирі подій! Однак схопила все навдивовиж точно.

І ще одне спостереження-переживання:
С другой стороны, изначально слышим изолирующий привкус, и он не только в том, что все демонстративно говорят по-украински. Дело в самом использовании украинского. Он очень дружественен априорно — к «братам». Мы все браты. Но браты — это те, кто здесь. А те, кто не здесь? Пускай приходят, и тоже будут браты. А если не захотят прийти? Молчание. Пятачок Майдана исподволь приравнивается ко всей Украине. Он становится Украиной, исключающей все другие Украины, — местом истины. Местом правды, местом достоинства — единственным! Покушение на которое — столь страшный грех, который не может быть прощен. Близким к братоубийству еще до того, как начали убивать. И когда убивать их начнут, всех, кто не на Майдане, станут подозревать в соучастии". Можна погоджуватися чи не погоджуватися цим. Я погоджуюся. Ви - ні.
«Що це за нагнітання мовного питання? – пишете Ви. Хіба на Майдані всі говорили виключно українською? Навіть послідовний борець за право української в Україні Володимир Гонський переходив на російську і співав пісні Макаревича. З Донбасу, Харкова, Севастополя люди говорили лише російською. …Кличко з Луценко час від часу переходили на російську, бо ж "український Схід не розуміє української". Мої родичі в Дніпропетровську іронізували з цього приводу».

На мій погляд, причина нашого розходження в тому, що Ви зосереджуєтеся на тому, що відбувалося на сцені, я - на тому, що відбувалося на самому Майдані. Мені здається, що автор мав на думці якраз майданівське середовище, де звертатися до когось російською внутрішньо видавалося блюзнірством і зрадою. Можливо Ви як людина виключно україномовна це відчували не так, як я, для якої побутовою мовою є російська (я - з сім'ї російськомовних окупантів), українська ж обрана рідною свідомо і в дорослому віці. Для мене звернення на Майдані до когось російською було неможливим і сприймалося-переживалося б як блюзнірство. З того, що відчували двомовні люди, я можу зробити висновок, що автор абсолютно правий.

Назагал у Павловського (до якого раніше я також ставилася зі значною зневагою) ті частини, де йдеться про загальну логіку розвитку революцій, є глибокими й цікавими. Хибують лише деякі (однак саме деякі, а далеко не всі) приклади з нашої Революціїї. Ось один з них:
«Это такое же свойство революции, как и ее локальность — сверхсжатая, суггестивная, интенсивная локальность. Все совершается только здесь — и больше нигде. Остальное неважно. Ни Донецка, ни Крыма просто нет. Подойди и спроси: а как люди, которые живут в Горловке, — для всех очевидно, что и эти люди тоже с нами. И те, кто живет в Донецке? Заминка, но и они с нами… в каком-то смысле. Даже если придется по ним стрелять — все равно они браты и будут с нами".

Тут все вірно, - окрім останнього речення, яке є, власне, суб’єктивним припущенням і вже тому - пересмикуванням.

А хіба з цим неможна погодитися?: Тут навіть прогноз щодо зміни сприйняття Януковича справдився цілком і дуже швидко.
«Ведь все вокруг — зона мрака. Пока чудом смерти искупленная, она не станет зоной света. Но пока это место убийц. Кругом зло. И зло тоже беспримесно. Конечно, зло концентрируется в Януковиче. Безумно интересно, как банальный Янукович превращается из банального политического противника в нечто абсолютное. Это именно тотальный враг Карла Шмитта, тот самый, война с которым дает мандат на суверенитет, чрезвычайное положение и объявление войны. В войне не важно, кто кому объявил войну. Когда пришел враг, он мог первым объявить войну, или ты первый объявил войну врагу — неважно, это вообще не имеет значения. Враг — это враг. Война — это война.
А здесь война внутри. Внешнее продолжение врага — конечно, Россия. Но какая-то другая Россия, которую надо особо рассматривать — что это за Россия. Янукович — продолжение, длинная рука России. Но прежде всего Янукович есть зло. Кстати, это пройдет. Потому что человек, который бегает по Украине и прячется по ростовским дачам, уже не годен на роль сатаны»
.

Справедливо відтворена й послідовінсть розвитку подій від Євромайдану до останніх днів, погодьтеся.

Я цілком приєднуюся й до оцінки ролі тітушок, прообразом яких в попередні два роки були догхантери: «
У Януковича нет своих сил, кроме штатных силовых структур. И тогда он ввел в действие неформалов, а неформалы запустили волну взаимной ненависти»
. Про глобальну небезпечність включення цього механізму я писала ще у зв’язку з догхантерами: запуск жорстокості легалізує насильство як таке.

Знову ж не стверджувала б так однозначно, як Ви: «Павловського зачепив і ленінопад. Сказати відверто про те, що хай би і далі стояли ці боввани і отруювали повітря в Україні, не наважився, але все одно зерно сумніву вкинув».
Тут немає особистої оцінки ленінопаду. Однак він, як і початок подій на Грушевського, мав амбівалентне значення. Павловський зупиняється лише на одному вимірі події - негатиному, залишивши поза увагою позитив – звільнення державного простору від його страшних символічних спотворень, яке надійшло дуже пізно, надто пізно, однак яке мусило колись відбутися. А проте, відображення Павловським другого боку ленінопаду не є його емоційною оцінкою, воно адекватне реальній реакції на нього багатьох з тих, кого автор назвав нью-ейджистами. Ленінопад був межовим моментом, що знаменував повне відділення карнавальної складової Майдану від його символічного мейнстріму. І цей момент Павловський і окреслює

А ви хіба не погоджуєтеся з відтворенням денних подій 18 лютого? Ось цим, наприклад:
«18 февраля, которое закончилось ночным боем на Майдане. Закончилось абсолютно эпичной картиной битвы 300 спартанцев на Майдане. Картина колонны Независимости на фоне языков пламени сама по себе станет одной из картин века. Оппозиция идет в мирное наступление, но, не имея собственной силы, смотрит сквозь пальцы на то, что «Правый сектор» идет вооруженным. И про себя хочет силового давления. Думает: столкновение — это неплохо.
Здесь отдельная тема, которую в виде короткого отступления назову, — тема привлеченной силы. Силового апгрейда бессильных политиков. Она общепостсоветская. Состоит она в том, что политики, которые на самом деле и не политики, нуждаются во внешнем предъявлении и усилении своих позиций. И тогда они входят в симбиоз с «сильными парнями» и «крутыми мужиками». …Здесь оппозиции нужна активность «Правого сектора» — но «Правому сектору» не нужны лидеры оппозиции, и тем более не нужно коалиционное правительство Януковича. Они быстро находят первый повод к столкновению, и начинаются бои. «Беркут», однако, легко разбивает их порядки, все бегут, улица Грушевского очищена, Янукович счастлив. И видимо, говорит: ну там еще остался этот Майдан, нафиг его, заканчивайте! Зачищайте!»

Ось з цим я б не погодилася. Щодо цього я б висловилася значно жорсткіше: саме зрада опозицією Майдану, яка вилилася в здачу захоплених приміщень держадміністрацій і – ПІСЛЯ ТОГО – виведення пересічних громадян на «мирний протест» на вулиці, які суто за своєю «просторовою конструкцією» могли стати і стали пасткою, були пусковим гачком трагедії 18 лютого.

Я була на Інститутській удень 18 лютого – з 13 до приблизно 15 години. Я нічого не знала про перебіг ранішніх подій – була на роботі. Однак на 14 годину того дня я мала читати лекцію в будинку офіцерів. І я пішла на лекцію. Замість лекції потрапила на передову – дістатися будинку офіцерів було неможливо, всі підходи перекрили беркутівці. Бою ще не було. Однак вже тоді я відзначила для себе, що в разі наступу тих, хто був на вулиці, дуже легко погнати як стадо овець – думкам про можливе звіряче вбивство вірити не хотілося. Однак я особисто бачила хлопців зі зброєю – рушницями. Вони – були. На той момент мій дурний пацифізм, що мав місце під час боїв на Грушевського, вже лишився в минулому. Я вже сприймала зброю і коктейлі, поруч із коцками (так на Закарпатті називають бруківку) як належний спосіб захисту. Однак – захисту, а не нападу. А на Інститутській на момент мого перебування там мав місце тривалий напад. Наш. Напад ще без вогнепалів, однак напад, який міг перерости (і так сталося) у наступ беркуту. Піддавшись пориву тих, хто був на передовій, один на один перед беркутівцями, я й сама якійсь час попрацювала на подачі коцок, які летіли в беркутівців. Ті відповідали навзаєм коцками ж. Опозиція мала закликати людей повернутися на барикади. Однак опозиції там не було – зливши Майдан, вона завела людей у пастку і зникла. Замість опозиції були хлопці з рушницями (небагато, однак були), що як про вокативний момент становило смертельну небезпеку для життя пересічних громадян, навіть не загартованих Майданом, не майданівців зовсім, які на Інститутській складали більшість і які в разі наступу беркуту перетворилися б на абсолютно беззахисні жертви. Що й сталося зрештою. (Заразом сказане мною, це й відповідь на Ваш коментар: «
Викликає подив і твердження про наявність зброї у повстанців. Мене кілька бійців з передової запевняло, що справжньої зброї у людей не було. А Павловському звідки стало відомо, що зброя була?
»)

Мені соромно, що я не була там під час кровопролиття. Мене викликали з роботи, повыдомивши, що на мене чекає мати мого аспіранта, і я поквапилася туди з наміром потім повернутися. Однак, поки я спілкувалася з тією добродійкою, відбулося найстрашніше. Отже те, що «теоретично припустив» Павловський, – звернення слабких політиків по допомогу до сильних хлопців - не вигадка автора, прситосована суто до одних конкретних подій. Це справді є загальною логікою революцій і цілком імовірно мало місце і в подях наших. Однак у значно більш, ніж описує автор, потворній і ганебній формі.

А чи не підкупає натхненний, захоплений, навіть закоханий авторський опис ночі з 18 на 19 лютого, ночі апокаліптичного штурму? Хіба ні?
«Беркут» подходит к Майдану. И начинается великая ночь, от экранов которой невозможно оторваться, когда силы президента все сжимают и сжимают кольцо. Но без стрельбы не могут его раздавить! Я представляю, как страшно было тем, кто держался всю эту ночь, кто стоял, видя, как кольцо все уже и уже, как оно сжималось. Зажгли покрышки, но у них даже горючего не хватало, и жгли двери из соседних домов, и, отбиваясь, кидали коктейли Молотова.
Здесь возникает другое состояние человека. На Майдане возникает «братство кольца». : «Беркут» отступает, не справился. А у Януковича возникает еще более ложное понимание, что проблема-то в том, что «Беркут» не стрелял! Какой-то ему охламон наверняка говорит: слушайте, надо было снять всего трех-четырех человек, да и тех не насмерть. Просто давайте стрелять по ногам! Снимем 10 человек от силы, и все. И Майдан откроется».
Но к этому времени перед ними уже на деле другой объект. Что-то возникло, ведь ночью казалось почти очевидным, что к утру этот Майдан снесут, — а выстояли! Янукович получил формальное право — вот же экстремисты! — ему нужно было основание. Он демонстрирует всем кадры этого страшного уличного боя, и ему кажется, что перед миром это само собой достаточно. А мир видит совсем другое. Мир видит героев Фермопил. Невероятную картину, невозможную даже в привычной к коктейлеметанию Европе и Турции, — люди выстояли и победили! Они даже подбили БТР или два, «Беркут» их не разогнал».

З цього опису випадає лише один абзац - гіпотетичне припущення, зроблене людиною, яку й думки не припускає про ФІЗИЧНУ участь Росії в подіях: «
ему охломон говорит…
»

А це хіба не справедливо, хіба позбавлене психологічної і філософської логіки?
«У власти снайперов нет лица. Власть дематериализуется и превращается в Азазелло, ангела смерти — причем беспричинной, непонятной смерти. Рядом с тобой безвинно падают люди, и ты не видишь даже, кто в них стрелял, — просто падают и умирают. Очень важно разобраться, кто стрелял. Я уверен, что там было несколько стреляющих сил, образующих «сон во сне». Теперь еще и оборона Майдана стреляла. Но важней всего, что исчезает государственная власть.
Парадокс в том, что сила применена, а власть исчезла! Той просто не стало. И демонический тотальный бесплотный убийца теперь не имеет другого лица, чем Янукович. А за ним видится Россия: все носятся с российским шевроном, не спрашивая, чей он и откуда взялся. И где тот «русский снайпер», у которого, якобы, оторвали шеврон.
Здесь уже и европейцы понятно, что ничего не понимают. Януковичу приписывают коварные цели, но я думаю, что нет их.»
І лише висновок-припущення знову ж ангажовані і суб’єктивні… . «В каком-то смысле все получилось почти случайно, как в начале всех русских революций. Как с литовским полком в феврале 1917-го». Лише тут Павловський – політолог. Хоча і така версія має право на існування

І ще один пасаж:
«Появляются люди императива, и в Сети расходятся ролики, как эти хамы рычат, хватаются за ворот, бьют. Они прекрасно отличают 100 патронов от 50, разбираются в видах оружия и в том, с какой стороны его заряжать. С другой стороны, они совершенно неотмирны. И это тоже революционное свойство, в котором без книг Андрея Платонова не разберешься. Революции в Киеве плевать, что на это глядит зритель в Крыму, Харькове, Луганске. Оптика взгляда из Москвы позволяет легко дать этому имя — фашисты. Потому что ты не можешь понять, что это такое. Ты ощущаешь угрозу, исходящую от этой императивной твари, ты не хочешь, чтобы она тебе диктовала! В Киеве, кстати, слова «революция» не боятся. Ленина свергают, но слово «революция» тут с позитивным смыслом и никогда не было негативным»
. Тут ключова фраза: «ты не можешь понять, что это такое». Я погоджуся, Павловський багато чого замовчує. Він обходить мовчанкою не лише участь Росії, а й роль свідомого й багаторічного кремлівського зомбування росіян у їхньому сприйнятті і нерозумінні українських подій. Він і самий зомбований значною мірою. На те він і російський політолог. Однак цей матеріал цінний не лише його глибоким проникненням в сакральну суть подій, а й тим, що, створений цілком лояльним до путінської влади російським політологом, він наскрізно просякнений захватом українською революцією і закоханістю в неї.

«Если бы я хотел быть более мистичным, я бы сказал, что революционный субъект является не вполне человеческим, и может быть, и неплохо бы не дать ему улизнуть и вырасти, как в фильме «Чужой». «Дать революции в морду»? Он в обычном смысле слова не мыслит, но он гиперчувствителен. Это выражается в подозрительности его участников, невероятной, чрезмерной подозрительности. На самом деле она не чрезмерна — просто люди стали рецепторами своей революции».
Павловський не хоче бути містичним. Однак мимоволі стає ним – через приховане обожнювання того, що відбулося в Україні. І, скажу чесно, мене це підкупає.

Павловський пише, що
«на Майдане родился внетерриториальный субъект, поэтому я говорю о Майдане как о еще одной русской революции. Он не национальный, и в этом опасность»
.
Це і вірно і смішно водночас. Вірно, оскільки суб’єкт справді більше ніж національний. Хоча й міг народитися лише в Україні (Україна ж бо за своїм національним духом є саме більше, ніж національною, як чудово доводять твори всіх українських філософів, починаючи з 12 століття, вона – всеземна і космічна, космоантропомірна). Однак, не спроможний знайти адекватне визначення тому, що попри свою російську вірнопідданість відчув в українській революції й українській нації Павловський, він за звичкою все велике підтягує під російське – «русская революція». Ні – це виключно українська революція!, до якої росіянам не дорости, видається, ніколи. Український феномен Майдану – це те, чого досі не знав світ. І на чому він незабаром буде вчитися.

Однак не можуть не захоплювати й ці рядки:
«Там есть скрытое определение народа, но не дискурсивное. Это нечто, рождающееся из смерти и огня, из какого-то смертельного огня. Это вам не Окуджава, трень-брень, где «нас ждет огонь смертельный» — слабая интеллигентская редукция. Нет, здесь «народ» действительно тождественен самому смертельному огню. И смерть — его атрибут. Это аристократия, братство лучших — ибо лучшие мертвы. Вверху несется небесная сотня — погибшие браты. Они святые, они у Бога. Через них Бог достигает нас и велит слушаться «сотников»
.

Більша частина вашої незгоди з матеріалом пов’язана з наступним (цитую Вас): «Гліб Павловський на те й політтехнолог, щоб з окремого факту робити ланку в модельованій послідовності аргументів. "Задоволені угодою з Януковичем лідери наражалися на готовність майданівців помирати й далі". Яка ще спільна готовність помирати далі після всього жахіття 18-20 лютого? Ну, дивлячись через монітор на це зіткнення, можна й не таку дурість народити». Отже, наведені Вами слова ви відносите до нібито настроїв Майдану після 20 лютого. Однак таких слів у матеріалі НЕМАЄ звагалі. Я перевірила весь текст – таких слів немає навіть там, де йдеться про підписання угоди з Яником до 18 лютого. Це – виключно Ваши слова. І з ними ж Ви й сперечаєтеся, доводячи політичну заангажованість автора. Павловський ні слова не говорить про настрої людей після перемоги. Хоча, принагідно, довожу до Вашого відома, що дію так званого «посттравматичного синдрому» зазнали на собі сотні, якщо не тисячі тих, хто пройшов через штурми й барикади. І сотні, якщо не тисячі, людей отримували фахову допомогу психотерапевтів з цього приводу (коли я була в лікарні, туди регулярно приходили психотерапевти надавати допомогу майданівцям з посттравматичним синдромом). А полягає він якраз у тому, що людина потребує продовження ВОГНЮ. Навіть соромлячись того, що всі радіють перемозі, а вона жадає бою. Оскільки влада переживання сакрального Вогню настільки величезна, що ти не можеш змиритися з тим, що його більше немає, ти його закохано потребуєш. Посттравматичний синдром – це «синдром першого кохання до лінії вогню».

І Павловський справедливо говорить про небезпеку народження дивовижного суб’єкта. Цей суб'єкт – також амбівалентний, як і будь-яке нумінозне. Він потребує дії. Потребує реалізації свого неймовірно потужного потенціалу. Навіть якщо взяти лише один його буденний аспект – згаданий посттравматичний синдром. Хтось може соромитися того, що, коли люди радіють перемозі і плачуть за Небесною Сотнею, він плаче також і за Священним Вогнем, якого більше не буде, пекельно сумує за барикадами. А можна й не соромитися, а йти і повертати собі втрачене: знову розпалювати вогонь і будувати барикади - де завгодно і з якого завгодно приводу. І що друге теж сьогодні має місце, ми самі свідки. У тому й небезпека. Однак окрім громадянської небезпеки в Україні, ця небезпека є найбільшою для російської імперії, як цілком вірно відчув це Павловський.

«На відстані всі ці події оцінювати, робити висновки без додумування не вдасться. Повної картини ніхто з нас не знає», - пишете Ви. Тож варто, мабуть, через це дарувати Павловському його певні політологічні огріхи, його деякі невдалі додумування. Вони спокуті і його даром схоплювати внутрішню глибинну логіку подій. І його захватом-любов’ю до Української революції.
Последний раз редактировалось ArtVlad 27 мар 2014, 02:50, всего редактировалось 1 раз.
ArtVlad
Старожил

Сообщение ArtVlad » 27 мар 2014, 00:20

Довольно подробно о передаче Крыма Украине в 1954 году (и не только об этом) на блоге российского ресурса "Эхо Москвы": http://echo.msk.ru/blog/jura777/1283790-echo/

Разве так поступают братья?
21 марта 2014, 08:09

Самое интересное из событий марта-2014 состоит в том, что к истории передачи Крыма в состав Украинской ССР Никита Хрущев, которому приписывают этот подарок якобы с барского плеча Киеву, на самом деле официально не имеет никакого отношения. Дело в том, что событие происходило 19 февраля 1954 года, в канун 300-летия Переяславской Рады. А к этому времени Н. Хрущев еще самолично ничего не решал, хотя и был первым секретарем КПСС с сентября 1953-го.

Крым же передавал Украине Г. Маленков, а подписывал указ Президиума Верховного Совета СССР К. Ворошилов.

Есть еще одна очень важная деталь, о которой почему-то все сегодня стыдливо умалчивают. Что взамен Крыма от Украины в Российскую Федерацию тогда же (протокол Президиума ЦК КПСС №49 от 25 января 1954 г.) передали Таганрог и приграничные к нему земли, по территории равные площади полуострова в Черном море. К этому нужно было бы добавить, что Киев получил взамен богатых черноземных районов засушливую солончаковатую степь, без воды, какого-либо намека на орошение, без электричества и энергоресурсов. Но сегодня вряд ли кто берет это в расчет. Выгодно говорить, что Н. Хрущев будто бы расщедрился чуть ли не под пьяную лавочку. Но все ведь обстояло совсем не так. (Более подробно об этом читайте здесь.)

По этому поводу влиятельная американская газета The Washington Post вчера опубликовала статью своего журналиста Гленна Кесслера. В ней, в частности, говорится: Путин прав, говоря о том, что причины для передачи Крыма в состав Украинской ССР до конца не ясны, однако утверждение о том, что они нарушали "конституционные нормы" - софизм. В 1954 году Хрущев еще не обладал всей полнотой власти и был вынужден получить одобрение партийной верхушки. 5 февраля 1954 года с инициативой передать Крым выступил Президиум Верховного Совета РСФСР. 19 февраля 1954 года Президиум Верховного Совета СССР издал соответствующий указ, который 26 апреля того же года был утвержден Верховным Советом СССР.

Газета пишет и о других существенных странностях, неточностях, искажениях действительности при захвате Россией и присоединения к своим территориям Крыма. В том числе, что касается якобы наличия в Киеве националистов, неонацистов, русофобов и антисемитов, которых кроме господина В. Путина почему-то никто не видал. По утверждению В. Путина, будто бы именно эти силы совершили в столице Украины переворот.

"У каждого свое представление о государственном перевороте, но, говоря о терроре и убийствах в ходе беспорядков, Путин, сам того не желая, описывает действия поддержанного Россией правительства Крыма", - подчеркивает автор. Президент также явно преувеличивает роль ультраправых, националистических сил. При этом явно искажает международное право, игнорирует Конституцию Украины, закрывает глаза на то, что так называемый референдум проводился в спешке, без наблюдателей ОБСЕЕ, прессы, под дулами пулеметов.

Гленн Кесслер разработал свою систему оценки правдивости заявлений политиков. Он измеряет ее в "Пиноккио" (как известно, нос у героя сказки Карло Коллоди удлинялся всякий раз, когда он лгал). В американского журналиста "один Пиноккио" означает легкое искажение правды, "четыре Пиноккио" - явную ложь.

Как вы думаете, сколько "Пиноккио" поставил американский журналист хозяину Кремля? Думаю, вы догадались - максимальное количество. И, видимо, заслужено. (Статью читайте здесь.)

Электронный адрес этой статьи я сбросил своему киевскому другу, профессору университета, он хорошо владеет английским. "Пусть почитате" - подумал. Через пару часов вместо отклика на публикацию я получил удивительный ответ. Вот он:

«Если ты будешь писать что-то об этой публикации о Пиноккио в «ЭХО Москвы, заверстай туда и мои слова к россиянам.

Когда, друзья, вам было плохо, мы всегда сочувствовали вам. Плакали вместе с вами, когда у вас был Норд-Ост, когда случилась трагедия Беслана. Плакали вместе с вами, когда у вас рушились дома, когда взрывали метро и трамваи. И объявляли даже в Украине минуты молчания, когда случались у вас подобные трагедии.

Когда у нас случилась беда, когда мы поднялись на борьбу против коррупционеров, воров и казнокрадов, и в нас стали гибнуть люди, вы откровенно насмехались… Задорнов называл нас еврохохлами, отдельные известные политики обругивали наших активистов майданунами, бандеровцами, фашистами. Так вот знаете, почему мы не хотим в Таежный союз в обнимку с Россией, а изо всех сил рвемся в Евросоюз? Потому, что когда гибли наши люди, ваш Жириновский кричал, что пришлет патронов… В это время Европа помогала гуманитарной помощью. В то время, когда Медведев требовал от Януковича не быть тряпкой, применять к протестующим силу, призывал: «надо душить Майдан!», Польша в это время своими самолетами вывозила к себе на лечение наших раненных…

А когда мы победили своего внутреннего врага, вы ударили нам в спину, захватили Крым, отчего весь мир содрогнулся, согнали под наши границы армады танков и другой бронетехники, потопили наш флот. От этого нам больно. И разве, скажите, так делают братья?»

Мне добавить к этому нечего. Только замечу, что сегодня Украина в Брюсселе наконец-то подпишет договор об ассоциации с ЕС. Я счастлив от того, что не ошибся в прогнозе по этому поводу. 23 ноября 2013 года, когда на этом интеграционном пути нашей страны Янукович и Азаров, казалось, уже навсегда поставили крест, на интернет ресурсе радиостанции «ЭХО Москвы» я разместил свой пост, который назывался «Украина будет силой прорываться в Евросоюз». Как надежду на светлое будущее нашего народа.

Все так оно и случилось… При чем, даже, кажется, мы уже прорвались…

Мир не без добрых людей… Особенно это остро чувствуешь тогда, когда в дружбе изменяют братья и самые близкие соседи…
ArtVlad
Старожил

Сообщение ArtVlad » 27 мар 2014, 00:38

Оккупанты и клоуны
http://ofeliyadd.livejournal.com/87485.html
Не копирую, т.к. в материале авторские фото, которые его иллюстрируют и которые стоит посмотреть.
ArtVlad
Старожил

Сообщение ArtVlad » 27 мар 2014, 00:47

Изображение
ArtVlad
Старожил

Сообщение gala » 27 мар 2014, 01:54

ArtVlad писал(а):
gala писал(а):Тетяно, дякую за статтю. Ви погоджуєтеся з тим, що написано?

Ні, Галю, де в чому не погоджуюсь. Зокрема, не погоджуюсь з більшістю його політололгічних оцінок (на яких зосередилися Ви). Однак моя висока оцінка матеріалу в цілому стосується передусім філософської частини, яка є переважною й обіймає чи не 95 відсотків змісту.

Дякую, Тетяно, що так ретельно проаналізували мій скромний відгук. Я не в стані зараз аналізувати філософські тексти. Мабуть, потерпаю вже не від посттравматичного синдрому, а від когнітивного дисонансу. Бо що більше інформації, то складніше все це второпати і зібрати докупи. Ось Ви додали ще один факт про "Правий сектор". Те, що в них була зброя, мені говорили. Я мала на увазі беззбройну самооборону, з якою більше спілкувалася. Тільки мої спостереження щодо бажання опозиції залучити озброєний "Правий сектор" і припущення, що лідери собі думали про "допомогу" цього формування, дещо відрізняються. Зараз не буду вдаватися в подробиці, бо тільки заплутаю. Щодо "мирної ходи" 18.02, всього, що було після того, і, найголовніше, що відбувається зараз, можливо, колись поспілкуємося.

ArtVlad писал(а):Більша частина вашої незгоди з матеріалом пов’язана з наступним (цитую Вас): «Гліб Павловський на те й політтехнолог, щоб з окремого факту робити ланку в модельованій послідовності аргументів. "Задоволені угодою з Януковичем лідери наражалися на готовність майданівців помирати й далі". Яка ще спільна готовність помирати далі після всього жахіття 18-20 лютого? Ну, дивлячись через монітор на це зіткнення, можна й не таку дурість народити». Отже, наведені Вами слова ви відносите до нібито настроїв Майдану після 20 лютого. Однак таких слів у матеріалі НЕМАЄ звагалі. Я перевірила весь текст – таких слів немає навіть там, де йдеться про підписання угоди з Яником до 18 лютого. Це – виключно Ваши слова.

Так, це осмислення цього фрагменту:
"Собственно говоря, глядя ночью соглашения 21 февраля и вслед за этим бегство Януковича — «жалобную ночь», совершенно потрясающую картину похорон, что вообще надо видеть, это значительно более сильно, чем 10 олимпиад, вместе взятых.

Похороны героев, похороны «небесной сотни», расстрелянных снайперами накануне. Наверняка были криэйторы, которые решали, что после чего. Но в целом как зрелище такое криэйтор поставить не может. Эти плывущие в ночи освещенные гробы, эти свечи или фонарики телефонов в руках, подчеркивающие мрак, и это под душераздирающую старую песню «Пливе кача по Тисинi» в прекрасной обработке ансамбля «Пикардийская терция» — все это срывает с ума. Ведь эти люди на площади, еще суток не прошло, как все рисковали быть убитыми. «Вас всех убьют», — сказал Сикорский. И одновременно с этим заканчиваются переговоры Януковича с послами и с лидерами оппозиции, и постылые лидеры, не скрывая радости, выходят, говоря, что они договорились. — С кем?

Понятно было: совершенно невозможно, чтобы эта площадь приняла это соглашение, — ни одного шанса. Когда довольный министр Сикорский разъясняет веско и совершенно правильно, по-европейски, умно, я бы даже сказал. Ему говорят: ну как же, не все требования выполнены, и убийца Янукович остается президентом, на что он отвечает: если этого соглашения не будет, завтра вы все будете мертвы!

Но такое бессмысленно говорить людям, которые сами уже живут смертью в этот момент. Десятки тысяч человек дышат атмосферой высокой смерти. Они просто не услышат этих соглашений, они и не могут сейчас об этом слышать."

Все ж і я деякий час перебувала з кимось із цих десятків тисяч людей. Не дихали вони "атмосферою високої смерті", дехто вже планував переходити до партизанської боротьби. А Сікорський на сто відсотків мав рацію! Але не відкидаю й іншої реакції.

Я не сперечаюсь. Можливо, в інший час за інших мирних обставин це читала б інакше. Без запопадливості скажу, що Ваша стаття "Росія: реактуалізація міфологічного мислення, Або перспективи дружніх російсько-українських відносин " мені більш зрозуміла, ніж опус Глєба Павловського, якого не можу сприймати серйозно.

Слава Ісусу Хисту!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение gala » 27 мар 2014, 11:50

Казахи вибачилися за свій уряд українською піснею

Актори та солісти алматинського театру-мюзиклу “Аксарай” підтримали Україну в боротьбі за демократизацію країни, виконавши українську народну пісню “Ніч яка місячна”.

Відео присвятили “Небесній Сотні”. Воно, згідно із задумом казахських артистів, має служити нагадуванням громадянам України, якою ціною виборюється право на свободу, пише ТСН.

Наприкінці ролика казахи також вибачилися перед українцями за те, що їхній уряд підтримав так званий “референдум” у Криму.

“Вибач мене, Україно, що від мого імені визнають окупацію твоєї землі! На засуджуй строго… щиро твій, Казахстан”, – підписали музиканти.

http://litakcent.com/2014/03/27/kazahy- ... u-pisneju/

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение ArtVlad » 27 мар 2014, 23:05

Стыдно быть русским. Запрещенный в России видеоролик московского журналиста
https://vk.com/radiosvobodaua?w=wall-18625777_16757
ArtVlad
Старожил

Сообщение ArtVlad » 28 мар 2014, 19:29

Леонид Бершидский: Радости сексуального чучхе
http://www.snob.ru/selected/entry/74194
Выход «Большой семерки» из «Большой восьмерки» — это ведь своего рода сексуальный бойкот
Изображение
ArtVlad
Старожил

Сообщение Adjara » 28 мар 2014, 22:59

Фатальная воронка российской стратегии: почему Москва хоронит себя в Крыму

http://hvylya.org/analytics/geopolitics ... ryimu.html

Доволі глибока аналітика.

Слава Україні!
Вічна пам'ять Героям Небесної сотні!
Навіки в серці і душі!
Связь между человеком и собакой может исчезнуть только с жизнью…(Э. Сетон-Томпсон)
Изображение
Adjara
Старожил

Сообщение Иринка » 28 мар 2014, 23:36

Adjara писал(а):Фатальная воронка российской стратегии: почему Москва хоронит себя в Крыму

http://hvylya.org/analytics/geopolitics ... ryimu.html

Доволі глибока аналітика.

Слава Україні!
Вічна пам'ять Героям Небесної сотні!
Навіки в серці і душі!

Вот цитата из статьи:
"Итак, фатальная воронка российской стратегии уже сформировалась: Москва не может добровольно вернуть Крым Киеву из соображений внутренней стабильности и недопущения собственного сепаратизма, также Москва не может бесконечно долго удерживать Крым, поскольку связность его с Россией отрицательна, а издержки неоправданно высоки. Уже сейчас ясно, что на превращение полуострова в витрину РФ пойдут средства из резервных фондов, накопленных за счет замораживания пенсий россиянам, стабилизационных фондов, полученных от продажи нефти и т.п. Крымские пенсионеры уже получили первые российские выплаты – миф об их четырехкратном повышении развеян. С учетом того, что санкции в ближайшее время сняты не будут, крымский туризм загублен на несколько сезонов, а Украина может начать продавать полуострову электричество и воду по мировым ценам – деградация региона вместо его расцвета неизбежна. Если же РФ начнет направлять в Крым финансы, предназначавшиеся «старым» субъектам, нас ожидает появление в самой России лозунгов «Хватит кормить Крым» (как вариант – усиление риторики в духе «Хватит кормить Кавказ, раз Крыму не хватает»). В обычных условиях бюджет небедной, в общем-то, России рано или поздно справился бы с этим «приобретением», но экономическая изоляция Москвы существенно понижает шансы такого исхода".

Только с одним не согласна. Что Россия не бедная страна. Потенциально, Россия очень богатая страна. А вот реальный жизненный уровень в России (кроме Петербурга и Москвы) такой же или чуть выше, чем на Украине. И это при их запасах природных ископаемых.
Если у путина крыша на месте, то он никогда не пойдет на широкомасштабную войну с Украиной. Потому, что Запад этого не позволит. А начинать войну с НАТО - начинать третью мировую, это надо, чтобы окончательно крышу снесло.
Что может делать путин: провоцировать нестабильность в восточных областях, чтобы был предлог "защищать русских" в Украине. Таким способом он может попытаться откусить еще пару восточных областей. Так надо не дать ему этого сделать!
Иринка
Старожил

Сообщение gala » 28 мар 2014, 23:47

Валерій Примост. Московський синдром
http://blogs.tvi.ua/2014/03/26/moskovskyy_syndrom

Слава Ісусу Христу!
Хай живе вільна Україна!
Боже, Україну бережи!
gala
Старожил

Сообщение Иринка » 29 мар 2014, 13:48

Украина волнуется два. Кто и как раскачивает юго-восток?

http://tvrain.ru/articles/ukraina_volnu ... ok-365925/
Иринка
Старожил

Пред.След.

Вернуться в Беседка