4. Виталий Кулик, директор Центра исследований проблем гражданского общества, для "Хвилі". Коломойский идет вабанк: украинских олигархов скоро могут погнать на убой http://hvylya.net/analytics/politics/ko ... -uboy.html
3. Василий Рыбников. Итак, с одной стороны мы видим злого олигарха Коломойского. В чем его зло? Год назад Коломойский и его подельники придушили народное волеизъявление поребриков и ваты в Днепропетровской области, превратив Днепр в форпост, фронтир и вообще главную, если не единственную, опору Украины на востоке. https://www.facebook.com/olkrot/posts/857607274303489
Чомусь сепаратисти-олігархи ахмєтов, льовочкін, мєдведчук, єфремов, гепа-допа нормально себе почувають. До них у влади та особисто президента та головнокомандуючого питання немає, нє? Все ок? Все влаштовує?
Наведіть, блиск, приклад ще одного такого прифронтового міста (200км від війни), щоб було не страшно жити, щоб ця колорадська наволочь навіть пискнути не могла б? Ви знаєте, що у лікарні Мечнікова у поранених біців Є ВСЕ? Ви знаєте, що у Дніпрі не страшно ходити вночі?
Не хотел писать, но все же. Дабы всякая шваль не злорадствовала. 1. Председатель ДнепрОГА подал прошение об отставке, Президент удовлетворил. 2. Увольнение прошло максимально корректно.
3. Все дела будут переданы Валентину Резниченко в максимально комфортном режиме. 4. В субботу состоится митинг-концерт "За Единую Украину". На митинге будет заслушан годовой отчет команды Коломойского. Будут присутствовать народные депутаты, лидеры общественного мнения, добровольцы, волонтеры, новый губернатор. Приглашаем всех наших симпатиков. Со всей Украины. Давайте перестанем пить валерианку и покажем всему миру, что мы можем быть цивилизованными людьми для которых наша страна выше амбиций. Не давайте поводов для радости нашим врагам, как внутренним, так и внешним. А теперь, все марш спать.
6. Відбувається крах олігархічної системи, яку створив Кучма – Костянтин Матвієнко «Коломойський, як людина дуже розумна, намагається взяти участь у переформатуванні суспільних взаємин» http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 20636.html
Шедевр від президента: "Армія у нас достатньо велика, щоб вмістити усіх любителів постріляти. Всім іншим – місце у в'язниці". Іншими словами, патріоти, які жертвують життям, здоров’ям і власним комфортом у той час, коли інші живуть мирним життям і відкупаються від армії – це "любителі постріляти". І знову доборолася Україна…
Інтерв'ю з Дмитром Ярошем (частина 1) Опубліковано 23 лют. 2015 р. Найсвіжіше інтерв’ю з Провідником «Правого Сектору» було записано біля лікарняного ліжка Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечнікова. В його першій частині Дмитро Ярош досить детально викладає своє бачення cтрагічних подій у Дебальцево та пояснює імовірні причини відступу частин Збройних Сил України з утримуваних позицій. Аналіз ситуації виходить за межі дебальцевських подій і сягає цілком аргументованої та дещо гострої критики президента з боку Провідника «Правого сектору».
(частина 2) У другій частині Дмитро Ярош розкриває своє бачення Мінських угод та розповідає про диструктивність окремих кроків з боку командування українських військ. Провідник пояснює підгрунття нещодавно озвученої ним ідеї про необхідність формування альтернативного Штабу для командування добровольчими підрозділами та формуваннями на Сході України.
(частина 3) В цьому розділі інтерв’ю Дмитро Ярош говорить про зрадників в офіцерському корпусі ЗСУ та про необхідність їхнього притягнення до відповідальності. Поза тим розкривається тема бюрократичності армійських структур та принципово нова система організації військових фомувань, яка втілена в феномені Української Добровольчої Армії (ДУК «Правий Сектор»).
(частина 4) У цьому розділі інтерв’ю Провідник говорить про своє бачення процесу децентралізації влади в рамках впроваджуваної політичної реформи та розкриває таємниці підготовчої роботи над законопроектом про соціальний захист учасників бойових дій, котрі воювали в складі добровольчих формувань.
Немає і не буде більшого грішника, як той, хто продав свій рідний край. Борис Грінченко, український письменник, педагог, лексикограф, літературознавець, етнограф, історик, публіцист, громадсько-культурний діяч
Слава Україні! Нехай Господь Саваот захистить Донбас і Україну! Збереже нас і наших вояків!
Йдеться не про внутрішню проблему одного з регіонів і не про боротьбу олігархів-суперників. Схоже, все серйозніше.
1. Геннадий Корбан Уважаемые земляки! Чтобы добиться своей цели в жизни не всегда приходится идти прямо и вверх, у каждого свой путь. Всю жизнь я занимался делами, целью которых была конкретная прибыль. Я был бизнесменом, который играл по беспредельным правилам и без всяких правил - так как это всегда делал бизнес в нашей стране. Я считал, что политика меня не касается, и я всегда смогу стоять в стороне. И вот впервые в жизни, мне пришлось изменить свои принципы, когда я увидел революцию Достоинства в Киеве. Я впервые почувствовал, что это шанс изменить нашу жизнь и наше общество, и это важнее любых денег. Когда мы организовывали Евромайдан в Днепропетровске во время революции Достоинства, против нас возбудили уголовные дела, а на наши предприятия пошли проверки. Когда Янукович бежал, а Россия вторглась в Крым, в областном совете Днепропетровской области было 106 депутатов ПР из 140, а один из главных агентов российского влияния Олег Царев, коммунисты и «регионалы» разворачивали пророссийскую агитацию. У нас не было ни милиции, ни судов, ни прокуратуры, ни СБУ. Там везде были люди, назначенные «регионалами», которые сидели и делали все, чтобы помешать нашей работе, чтобы мы не смогли закрепиться. И вот впервые в жизни, Игорь Коломойский пригласил меня на самый ответственный и абсолютно не прибыльный проект - защитить нашу Родину, и защитить Днепропетровск от войны и оккупации. Никто не мог нам помочь, и мы вступили в войну с диверсантами и террористами теми силами, которыми мы располагали. Это несколько десятков человек наших охранных предприятий с помповыми дробовиками, а также десятков ребят из «Правого сектора», которых наш земляк Дмитрий Ярош неожиданно привел прямо с Майдана, и которые сразу встали на защиту Днепропетовщины. Власть не работала, в бюджете не было денег, и нам надо было делать все. Мы воевали, не имея оружия, не имея ничего - и при этом нам надо было отражать террористов, и готовить армию к войне. Мы месяцами жили в кабинетах. Мы не проводили тендеры, когда заправляли танки, закупали все необходимые запчасти, продовольствие и снабжение. Мы делали так, как считали нужным, потому что кроме нас в Днепропетровске украинской власти не было вообще. Да, мы брали любую помощь. И мы требовали от всех поддержки. Было ли это законно? Были ли все наши товарищи по борьбе добропорядочными гражданами? Конечно нет. Мы были на войне, и нас интересовало только можно ли рассчитывать на человека в бою. Не спрашивайте меня, какие решения мне пришлось принимать. Мы делали то, что не принято писать в учебниках истории. Мы сами ловили и нейтрализовывали российскую агентуру, мы сами искали оружие - потому что ни армия, ни милиция не давали добровольческим отрядам оружия до самой середины мая. Мы обходили все законы, которые мешали нам воевать. И мы сформировали первые добровольческие отряды, первые добровольческие батальоны в стране, и как только они получали оружие, бойцы сразу, даже без пристрелки автоматов на полигонах уходили на задания. Мы спасали страну. И мы свой долг выполнили. За время нашей работы на территории Днепропетровской области не было ни массовых беспорядков, ни террористических актов. Было нейтрализовано несколько десятков российских агентов. СБУ арестовало три диверсионных группы, которые планировали покушение на руководство области - нас хотели застрелить, взорвать. Мы отбили все атаки. Мы не ждали благодарности от власти, потому мы сражались не за деньги, а за нашу Родину. За этот год мы не приватизировали никаких активов, мы не участвовали в аукционах. У нас не было времени зарабатывать, мы только тратили. Все деньги мы перечисляли либо на фонд обороны страны, либо на конкретные проекты поддержки армии и милиции. Что мы получили от власти? Против меня и нашей команды возбуждено 8 уголовных дел, сейчас открывают новые. Против тех, кто пытался уничтожить революцию, а это сторонники Януковича, Вилкула, Кучмы, Фирташа нет ни одного уголовного дела. Они сидели на курортах, соблюдали «нейтралитет», зарабатывали деньги, и при этом они остались чистыми. А мы воевали, и теперь для многих чиновников мы стали врагами. Мы вычистили врага с украинской земли. Мы заставили их бояться пересекать границу области. Мы стали базой для развертывания войск всего оперативного командования «Юг», и решали для них все необходимые вопросы без всяких звонков из Киева. Мы построили лучшую госпитальную систему и систему эвакуации раненых, мы организовали доставку снарядов и всех видов снабжения, мы являемся лидерами по мобилизации людей и техники, лидерами по уплате налогов всех видов в Украине. Мы доказали делом как мы умеем работать. Я обратился к Игорю Валерьевичу Коломойскому с просьбой освободить меня от занимаемой должности. Я не собираюсь принимать участие в реставрации старой порочной системы где строятся выстраиваются кормушки для избранных людей. Хочу так же добавить, что мы против того, чтобы происходила сдача национальных интересов в энергетике, транспорте, экономике. Мы не хотим участвовать в отвратительной коррупции, которая вновь создается во власти усилиями некоторых высокопоставленных чиновников и лидерами некоторых партий Мы воевали, чтобы прекратить лгать. Мы не забудем, что здесь, наша команда похоронила несколько сот наших товарищей, отдавших жизнь, чтобы изменить нашу страну. Нам не верят, что мы вступили в конфликт ради принципов, а не ради денег. Что ж, мы не держимся за власть. Мы не хотим участвовать в заговоре чиновников против собственного народа. Мы решили выйти из власти. Чтобы теперь ничто не ограничивало наши возможности критиковать и вскрывать больные проблемы и нарывы государства. Мы оставляем Днепропетровскую область с рекордным профицитом бюджета в 2,8 миллиарда гривен. Мы начали реформы во всех отраслях областного хозяйства. Мы подготовили область к обороне, и над всей нашей землей реют украинские флаги. И я хочу сказать своим землякам, хочу сказать всем патриотам Украины. Как бы кому не хотелось, мы вас не бросим, и мы не откажемся от борьбы. Мы остаемся с вами. И мы не позволим повторить 2005-й год, мы не позволим «любым друзям» снова продать Украину пророссийским кланам, и снова поставить нас в зависимость от Москвы. Мы так же не допустим реванша партии регионов и Оппозиционного блока. Мы докажем, что ради принципов и ради правды мы не остановимся, и пойдем до конца. После целого года войны мы уже не боимся. Мы оставляем властные кабинеты в родном Днепропетровске, но мы остаемся патриотами Украины, и мы продолжаем борьбу.
2. Володимир Парасюк Декілька останніх днів спостерігаю за тим, що відбувається в країні і намагаюсь розібратись у ситуації, яка склалась. Все дуже заплутано і знайти кінці надзвичайно важко. Але знаю точно, якщо Дніпровських хлопців не буде у Дніпропетроську, то будемо мати ще одну ДНР, а за нею ХНР, КНР, ОНР і так далі. Я хочу сказати одне: ДЯКУЮ за Дніпропетровськ. А всім скептикам і хамелеонам порада включити пам'ять і згадати ті часи, коли Ви молились на команду Коломойського і співали їм оди про те як вони зупинили сепаратизм і дали відсіч ворогу, а самого Коломойського називали не інакше як «Жидобандера». Хочу всім нагадати як Дніпропетровськ став форпостом України, де всі батальйони організовувались і проводили вишколи. А може нагадати вам те як гелікоптери з Дніпра днями і ночами евакуйовували поранених хлопців з передової, а лікарі на Мечнікова, не жаліючи сил, рятували життя бійцям. Ви подивіться на місто, як воно змінилось ідейно. Нема тут вже ленінів і червоних кривавих шмат, а повсюди синьо-жовті і червоно-чорні прапори, а вітання "Слава Україні" частіше чути, ніж "Добрий день". Зараз у нас новий етап внутрішньої боротьби. Команда Президента усім нам нав’язує, що в країні влада бореться проти олігархів, але це не так. В країні йде війна між олігархами. Давайте дивитись правді у вічі - наш президент теж олігарх, який зараз, користуючись владним становищем, просто збільшує свої активи. Він під виглядом боротьби проти олігархів просто прибирає Дніпропетровську команду, щоб віддати область Вілкулу і компанії. А це дуже швидко і неминуче приведе до створення Криворізької народної республіки чи ще якогось сепаратистського утворення. Коли після Майдану Росія напала і наша країна фактично розпалась на уламки і її треба було рятувати, то Коломойського з трьома його паспортами, корупційним минулим, всупереч усім законам, невідомо як призначили губернатором Дніпропетровської області. Всі тоді знали, хто такий Коломойський, але тоді він був потрібний і вигідний владі. І треба віддати йому належне - він зумів налагодити роботу і сепаратисти не дійшли до Києва. І це правда. Скептики зараз скажуть, що він просто захищав свій бізнес. Добре, але чому цього не зробив Ахметов на Донбасі? І чому зараз ніхто не бореться проти Ахметова, Пінчука-Кучми, Льовочкіна? Давайте хоч раз говорити правду у цій країні? Чому Порошенко ще досі в Ліпецьку (Росія) не продав свою фабрику? Виходить так, що бізнес нашого президента-"патріота" спонсорує тероризм на Донбасі, адже податки він платить в казну росії. Ось так в нашій країні робляться справи. Я нікого не захищаю і не вигороджую, я констатую факт. І на кінець про УКРНАФТУ. Я голосував "ЗА" те, щоб держава керувала підприємством, але я хочу побачити відкритий конкурс на посаду голови Укрнафти і Укртранснафти. Даю навіть пораду, де знайти кандидатів. Записуйте. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Тут справжні фахівці своєї справи, які досконало знають, що робити. P.s. ... всім тролям і продажним ЗМІ. Не забудьте написати в коментарях чи заголовках новин: "Парасюк - людина Коломойського". Це все на що ви здатні. https://www.facebook.com/v.parasyuk/pos ... 7623798344
Хотілося, щоб це було лише емоційним припущенням, але давно немає віри у збіги.
3. Вадим Рижков. «Після Коломойського»... Жителі обласного центру занепокоєні. Місцеві експерти вважають, що команда губернатора, що звільнився, не залишить політику http://www.day.kiev.ua/uk/article/podro ... lomoyskogo
7. Хватит истерить? Хватит истерить? Чуть больше пяти лет назад эта фраза также была на устах у многих любителей махать флагами. Хотя люди, умеющие анализировать, понимали, что шлепера, пришедшего во власть в том числе и с помощью все тех же честных, неподкупных и справедливых журношлюх Лещенко и Наема, без крови из власти уже не убрать. Сейчас, когда страна уже во всю умывается кровью, когда часть страны оккупирована врагом куда сильнейшим и могущественнейшим чем шлепер, нам опять предлагают не истерить, а махать флагами. Позвольте напомнить, что еще год назад в том же Донецке тысячи людей махали флагом Украины, только это им не помогло их просто раздавила система под названием "русский мир"! А вот в Днепре система "русского мира" натолкнулась не просто на флаги, а на людей, которые в очень короткие сроки с нуля построили и противопоставили ей другую систему. Местами грязную, местами нечестную, местами незаконную, местами жесткую и жестокую, но, на сегодняшний день самую ЭФФЕКТИВНУЮ! И подавляющее большинство людей, которые по вашему субъективному мнению смахивают пыль с очередного лица, просто оценивают эту систему! Оценивают в сравнении с другими менее эффективными (а иногда абсолютно неэффективными), но не менее лживыми, подлыми, грязными! Большинству людей плевать на личности, они просто боятся потерять эту систему, зная, что новой, лучшей системы им не предложат. А эту, существующую, новые менеджеры могут специально развалить или просто не потянуть. зы: здесь в коментах вспоминали НБУ. Так вот, как бывший банковский работник с 15-ти летним стажем могу сравнить данную ситуацию все с тем же Приватбанком) И клиентов иногда дурят и обкрадывают, и законы с постановлениями НБУ нарушают, но перетянуть от них клиентов очень сложно. А знаете почему? Потому что СИСТЕМА обслуживания до чертиков удобная! зы2: поэтому наши люди выбирают не иконы или флаги, а удобную, проверенную в работе, хотя и далеко не идеальную, СИСТЕМУ! http://durdom.in.ua/ru/main/article/art ... 5576.phtml
Ольга Куцевол Уважаемый Мустафа! Думаю, вся Украина и весь Днепр ждет Вас с автоматом на блокпосте возле Красноармейска или Терновки, или Павлограда. Интересно, как Вы будете "организовывать" пропускной режим из Лугандона. Ну а если в Днепре, что-то взорвется, хотелось бы Вас спросить, а что Вы сделали, чтобы не предотвратить терракт. Может Вы дали деньги и/или организовали эффективную службу безопасности. И еще, так сказать напоследок, хотелось бы Вас спросить: "Может у Вас есть медицинское образование и Вы умеете лечить раненых?" Тогда милости просим Вас в больницу Мечникова или в военный госпиталь. А знаете сколько стоит наркоз. Нет Так Вашей депутатской зарплаты в размере 6 тыс.грн. его хватит ровно на 2 часа.
Перша людина, про яку ти думаєш вранці, і остання людина, про яку ти думаєш вночі, це або причина твого щастя, або причина твого болю. Еріх Марія Ремарк
Слава Україні! Нехай Господь Саваот захистить Донбас і Україну! Збереже нас і наших вояків!
1. Дніпропетровськ назвали серцем України Мітинг «За єдність країни», а також концерт, які ініціювала команда екс-губернатора Ігоря Коломойського, зібрав жителів Дніпропетровщини, а також Запорізької, Донецької, Харківської та Одеської областей http://www.day.kiev.ua/uk/photo/dniprop ... m-ukrayiny
3. Ще одна версія щодо причин гармидеру навколо Коломойського. Перші 12 хвилин. Ну й далі доволі цікаво.
Конфликт на Донбассе заморожен до июля, - политолог Андрей Дорошенко «Порошенко заявляет, что Украина идет путем мира в конфликте на Донбассе и исполняет Минские договоренности. Если в этой ситуации мы сделаем военный шаг, то дипломатическая репутация Украины будет разрушена, а Запад заморозит сотрудничество с нашей страной. Конфликт на Донбассе заморожен до июля, когда будет пересмотр санкционного режима между Европейским Союзом и Российской Федерацией. До этого времени никаких активных моментов не будет. Если вдруг США начнет поставки оружия в Украину, это может спровоцировать реакцию России и боевиков на наступление и военный удар. Тогда в отношениях между США и Европой наступят трения, а фактически раскол. Госдеп тоже рискует осложнить отношения со своими союзниками».
У мене теж виникли підозри щодо здоров'я Лещенка, коли він розповідав на УТ-1, що найбільша проблема для України - це Коломойський. 2. Депутатський запит Бориса Філатова міністру охорони здоров'я https://www.facebook.com/borys.filatov/ ... 2057992693
А було два метелики – Наєм і Лещенко, які і досі тріпочуть крильцями. І тому мало віри в завершення цього зіткнення. Головне, як усе це позначиться на обороноздатності регіону і країни?
Нібито байдуже, хто кому і скільки винен у цій олігархічній війні. Але є одне але. Особисто для мене важливо докопуватися до істини з огляду на журналістську спільноту, яка також поділилася. Крім дуету імені Льовочкіна, несподівано з'явилися й інші інформманіпулятори. На подив і на жаль. Без чесної, не залежної від олігархів журналістики змін не зазнаємо.
ІІІ.
Це Херсон
2. Украинській владі не вигідна перемога у війні на Донбасі, - філософ Олексій Шевченко Зміст: Хто такі олігархи, і хто в Україні є олігархом. Чим є наша держава нині. Що таке порошенкізм. Деолігархізація і боротьба з корупцією як соціально-мобілізаційна технологія. Політика на Сході суперечить інтересам держави, але не суперечить інтересам бізнес-компанії. Сучасні українські державні чиновники як персонажі посторвелівської реальності. Яценюк як справжній прем’єр-камікадзе. Чому прибрали Коломойського. Дві причини. Що далі? Можливість створення справжнього опозиційного руху щодо політики президента.
1. Цитата дня: "Я не по зубах Путіну" – Надія Савченко Надія Савченко, українська льотчиця і народний депутат: "Якщо Путін хоче перемогти Україну - нехай спочатку спробує перемогти мене! Не по зубах йому ні те, ні інше! Але якщо він, як стверджує, хоче миру і дружби між нашими народами, то я готова зробити перший крок на шляху до цього. І моя свобода буде першим кроком до миру і взаєморозуміння в Україні". (в інтерв'ю CNN) http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tsitat ... _savchenko
2. Напишіть лист Надії!
ІІІ.
1. Рік тому переймалися, як завадити появі підписанта сумнозвісного листа в Києві, а тут артист їде вже після стрілянини в аеропорту.
2. У Києві скасували концерт Ґорана Бреґовича, який виступав у Криму Запланований на 16 травня концерт музиканта і композитора Ґорана Бреґовича в Києві скасовано. http://zik.ua/ua/news/2015/03/31/u_kyie ... ymu_577169
2. Валентин Торба. Як не дати екс-регіоналам розхитати ситуацію? Експерт: «80% «Опозиційного блоку» сьогодні повинні мати справу не з виборцями, а з представниками правоохоронних органів» http://www.day.kiev.ua/uk/article/podro ... -sytuaciyu
3. Дмитро Кривцун. Грунт для реваншу «Опозиційний блок» представив власний «уряд»
"За даних умов суспільство потребує альтернативної політичної сили, яка буде опозиційною щодо нинішньої влади, але не становитиме небезпеки для української державності. Хто може претендувати? «Ми формуємо групу депутатів, яка буде проукраїнською демократичною опозицією, не згодною з діями Президента й уряду», — розповідає «Дню» народний депутат Віталій Купрій, який минулого тижня вийшов із «БПП» разом із трьома своїми соратниками. — Я впевнений, як тільки ми сформуємось, одразу почнуться процеси, до нас приєднуватиметься багато людей, буде багато сюрпризів усередині коаліції. Ви знаєте, що «дніпропетровська команда» велика і сильна. Наш вихід із «БПП» і формування нової опозиційної групи має нівелювати наміри і бажання загравати з колишніми представниками режиму Януковича». За словами Купрія, «Опозиційний блок» — опозиційний лише у назві, а насправді це проросійська «п’ята колона», яка себе дискредитувала. «Тому повернення регіоналів до влади — це небезпека для держави як такої". http://www.day.kiev.ua/uk/article/podro ... a-revanshu
4. «Русский мир» и мракобесие расползаются по России, - політолог Виктор Небоженко
Перша частина присвячена внутрішнім справам РФ. З 52 хвилини про справжню чи позірну деолігархізацію. «По Коломойському сталося ось що… Або президент Порошенко, один із олігархів, використовуючи імперські можливості керівника силових відомств, розправився з конкурентом. І на місце Коломойського зайдуть інші. Тоді ми випадкові глядачі на цьому футбольному матчі і нам треба йти геть і ні на що не звертати уваги. Або він стихійно несвідомо для себе втягується в боротьбу з олігархами, тому що країна не може їх витримати. І тут є суто емпірична відповідь на це питання. Не треба тут бути журналістом, політологом. 30 квітня або президент Порошенко надасть команду українській прокуратурі і Шокіну, на яких американське правосуддя дуже ображене, і дасть компрометуючі матеріали на Фірташа, і Фірташ повторює долю Лазаренка і отримує екстрадицію, і виїжджає до США . Тоді президент і США, незважаючи на заслуги олігархів і їхню близькість до Путіна, (Фірташ проросійський, Коломойський проукраїнський) позбавляються олігархів. Тоді інші олігархи – ахметови, пінчуки, -- зрозуміють, що це такі правила гри: треба ставати транснаціональними кампаніями, треба допомагати Україні, і треба не соромитися цього, і в Сардиніі чи Лондоні відсидітися не можна.» Закінчилася розмова оцінкою рейтингів, які подають українські соціологи.
2. Правоохоронці і політики мають припинити гучні заяви і виважено розслідувати вбивство співробітника СБУ у Волновасі - правозахисники Детальніше читайте на УНІАН: http://press.unian.ua/pressnews/1062407 ... sniki.html
IV.
1. Олена Білозерська. ДУК "ПС" не забиратимуть з фронту і, можливо, скоро легалізують (ВІДЕО)
2. Музика воїнів: «Аркан» (сопілка) Новий учасник проекту «Музика воїнів» — Мишко Адамчак, сопілкар карпатського гурту «КораЛЛі» із позивним «Лемко» – доброволець у складі медичного батальйону «Госпітальєри». Він вивозить поранених з передової. Часто співає їм, аби відволікти від болі. Сопілку «Лемко» завжди возить з собою і на фронті, і в мирному житті. Танець «Аркан» є головним елементом обряду посвячення гуцульського двад
1. Радіо Свобода. Чим небезпечний «совок»? Про те, що таке «совок»? Чим він відрізняється від «вати»? Й чи справді діяти за радянськими стереотипами небезпечно? Про те, що гальмує розвиток й примушує перекладати відповідальність на владу – Антін Мухарський, позаштатний радник міністра культури, засновник платформи «Український культурний фронт». Гість: Антін Мухарський, радник міністра культури, засновник платформи «Український культурний фронт»
3. Геннадий Корбан. Інтервью 28.03.15 #БУКВЫ сосредоточились НЕ на Коломойском и его роли в украинской политике, а на персоне Геннадия Корбана и его будущей роли в украинской политике http://bykvu.com/home/mysli/gennadij-ko ... ervyu.html
3. Повышение тарифов - это война олигархов-монополистов с населением, - экс-министр по вопросам жилищно-коммунального хозяйства Украины Алексей Кучеренко
1. Миколай Княжицький. Перед реваншем. Головним інструментом для збурень всередині України є п’ята проросійська корумпована колона, яку координують Фірташ і Льовочкін
1. "Війна – це пекло" – Олена Стяжкіна про неосмислену історію окупації У березні Київ відвідала Олена Стяжкіна, доктор історичних наук, професорка Донецького національного університету (м. Вінниця). У своїх лекціях вона проаналізувала уроки вітчизняної та всесвітньої історії. На прикладі окремих фрагментів вона здійснила спробу знайти місце Донбасу в свідомості сучасної України. http://gazeta.ua/articles/history/_vijn ... iyi/618736
Дебальцеве моє. Колиско днів моїх, Це ти мені дало Співучу, ніжну вдачу І, славлячи життя Невиданий розбіг, Я піснею тобі, Дебальцеве, віддячу. Життям і піснею! Вони твої, твої, Бо я твій вірний син, Окрилений тобою. На пісню і на труд, І на тяжкі бої, Коли нас вороги Залить хотіли тьмою. Дебальцеве… Гудки… Там димарі у вись, Як виклик, підвелись, Як знак, то з кожним роком Все дужчими стаєм. Не марно ми клялись Буть вірними тобі, Мій краю сонцеокий. Володимир СОСЮРА, 1962 рік
Оксана Томчук. Лютої ненависті пост Друзі, я рідко вдаюся до істерик, але зараз хочеться нецензурно лаятися і когось загризти. Навіть не застрелити, а саме так- загризти. ГО " Правозахисна група "Січ" вже повідомляла про факти нелюдського поводження та катування "правоохоронцями" пораненого добровольця - Дмитра Канівця, який затриманий по т.з. " справі Січі". Нажаль, ситуація погіршується. Після замовного політичного рішення щодо взяття Дмитра під варту,він прогнозовано опинився в лікарні швидкої допомоги м. Маріуполя, яка розвела руками і не наважилась робити вкрай необхідну для Дмитра операцію, яка має врятувати хлопця від ампутації руки. Натомість, сьогодні Дмитра було виписано до обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова у м. Дніпропетровску для стаціонарного лікування та проведення оперативного втручання. Відверто- я видихнула. Але зарано. Потвори в погонах продовжують вбивати людину. Спочатку Дмитра будо етаповано до Маріупольського слідчого ізолятора, який категорично відмовився прийняти Канівця, якого виписано до конкретного медичного закладу. Після двогодинних перемовин Дмитра відвезли до ізолятору тимчасового тримання куди була викликана швидка. Прибулі лікарі зняли больовий сіндром і вимагають етапування до медичного закладу, визначеного для продовження лікування, але марно. Дмитро залишається в ізоляторі, зі своїм болем і напівампутованою рукою. А я залишаюся з відчуттям відчаю і неможливості зсунути лобом кам'яну стіну. І ненавистю до того монстра, що зветься "системою". Друзі, я прошу репоста. Від цього зараз залежить життя людини. Життя воїна. Воїна світла. https://www.facebook.com/oxana.tomchuk/ ... age_bubble
2. Як Олександр з Макіївки почав життя з нуля у Києві. Переглянути обов’язково!!! Як Олександр з Макіївки почав життя з нуля у Києві. Війна забрала у нього роботу, дім і розлучила з найріднішими людьми. Він залишився фактично на вулиці, але не лише не зламався, а й до перемоги боровся за свого чотирилапого друга. Історія Сашка з Макіївки підірвала соцмережі і стала прикладом для тисяч переселенців.
3. Наймолодша волонтерка з Полтави за любов до України отримала медаль Наймолодша волонтерка з Полтави за любов до України отримала медаль. 10-річна Еліза перша в історії дитина, яку особисто відзначив Патріарх Філарет. Дівчинка на рівні з дорослими щодня готує сухі пайки для бійців АТО і навіть вже встановила власний рекорд – 10 годин на кухні.
2. Мирко Саблич - Бременские музыканты в АТО: мультфильм о взрослых Марш наёмников + Пісенька цинічних бандер - Мы хунта, мы каратели - Мірко Сабліч. не забываем перепост в ок, вк, жж, фб и прочих абвгд.
2. Минута правды на Геббельс ТВ, что то пошло не так.. И один в поле воин УКРАИНОФОБ Вадим Черный на РосТВ Все знают что на росТВ приглашают только украинофобов,но в этот раз что то пошло не так.
Отака-то наша слава, Слава України. Отак і ви прочитай[те], Щоб не сонним снились Всі неправди, щоб розкрились Високі могили Перед вашими очима, Щоб ви розпитали Мучеників, кого, коли, За що розпинали! Обніміте ж, брати мої, Найменшого брата – Нехай мати усміхнеться, Заплакана мати. Благословіть дітей своїх Твердими руками І діточок поцілує Вольними устами. І забудеться срамотня Давняя година, І оживе добра слава, Слава України, І світ ясний, невечерній Тихо засіяє… Обніміться ж, брати мої, Молю вас, благаю! Тарас Шевченко
4. Порошенко хоче ввести кріпосне право, - нардеп Борис Філатов. Народний депутат України Борис Філатов розкритикував ідею заборони зміни парламентаріями фракцій https://ukr.media/politics/232444/
5. Іван Капсамун. Знову взялися за Конституцію: навіщо? Микола СІРИЙ: «За жодних обставин зміни в Основний Закон не можуть бути наслідком Мінських чи будь-яких інших домовленостей» http://www.day.kiev.ua/uk/article/podro ... -navishcho
6. Политика - это почти всегда борьба безумцев с подлецами за счет дураков
Бутафорские войны Что стоит за конфликтом украинского государства и украинских олигархов С легкой руки Президента Порошенко, взявшегося установить «единые правила для всех граждан», в украинском политическом дискурсе появился новый термин — «деолигархизация». В последние недели термин успел стать одним из главных
1. Русские рестораны и магазины в Украине, которые следует бойкотировать. Знай не наших: какие русские рестораны и магазины есть в Украине(список + фото) http://oleg-leusenko.livejournal.com/2388455.html
2. СКРЫМЗДИЛИ У ГЕББЕЛЬСА (Кремль ворует идеи нацистов) Кремль скрупулезно копирует военные решения и пропаганду нацистов. Российский фильм "Крым. Путь на родину" это почти точная копия пропагандистского нацистского фильма «Немецкие Судеты возвращаются на Родину». Все, что звучит в этом агитационном фильме нацистов абсолютно идентично тому, что сегодня говорят и показывают в российских СМИ. Те же тезисы - один в один! Путин - плохой ученик, правда и учителя у него весьма сомнительные. Путин не стесняясь КРЫМздит идеи у Геббельса и Гитлера, очевидно забыв о том, чем эти оба кончили. ВВП списывает опыт Фашистской Германии по аннексии чужих территорий, с единственной разницей - Гитлер своих солдат не прятал! Что еще украл Путин у нацистов смотрите в этом видео и не удивляйтесь, почему Россию называют фашистской страной.
4. Петро Кралюк. Путін через агентуру в Україні реалізовує «план Б»? Окрім агентури Кремля, є армія «корисних ідіотів», які легко купляються на «ідеї» цієї агентури http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 43147.html
Поява опортунізму як головної якості української еліти в кінці 90-х років ХХ століття означала, що еліта стала опікуватися власними інтересами, а суспільні інтереси були лише її ширмою чи маскуванням.
Революція 2013-2014-их та війна 2014-215-их призвела до постановки питання про можливість чергової зміни якості української еліти. Українська громада в ході революції та війни сформулювала проблему щодо опортуністичності еліти та поставила завдання створення солідарної еліти.
Сьогодні українська еліта, яка швидко перефарбовується у постколоніальну, плекатиме вже свій опортунізм всередині Європи. Не вміючи грати на міжнародному полі, вона постійно програватиме, як робить це вже зараз.
Якщо Україна не хоче стати колонією Європи, то ми мусимо змінити якість нашої еліти.
Наша еліта самостійно змінюватися не бажає. Навіть революція та війна не призводять до невеликих змін. Нова (а направду перефарбована стара) українська еліта хоче вижити з мінімальними змінами своєї якості.
Отже ознаки нової якості еліти – мислення, рефлексія як основні інтелектуальні компетенції, творчість та процес інтелектуальних дискусій (видання та читання книг, клуби), інструменталізація та інституалізація процесу осмислення перспектив – стратегія, філософія, розвиток середовищ прогресу (наука, технологія). В цьому процесі проблемою постколоніальної еліти є саме поява нових мотивацій – мотивації до творчої праці, а не до збагачення, до влади як здійснення справедливості, а не як основи панування та знову ж таки збагачення. Переграти всіх стратегічних конкурентів України – ось головна мотивація до інновацій як умова гри на міжнародній арені української еліти.
2. Геннадий Корбан. Откат пошёл? В Днепропетровск полным ходом возвращаются старые схемы. Идет тотальная зачистка людей просто по подозрению в сотрудничестве с нашей командой… https://www.facebook.com/nabrok.militar ... 1153976450
3. Добровольчі батальйони: операція «легалізація». Питання легалізації українських добровольчих батальйонів. Розібратися в цій темі нам допоможе керівник інформаційного центру «Правого сектора» Артем Скоропадський.
Они живут рядом, может быть в соседнем подъезде, они ездят в тех же маршрутках, ходят по тем же улицам наших городов– и готовят теракты, носят в сумках смерть. Остановить их мы может только вместе – своим вниманием, бдительностью, может быть даже – излишней тревожностью. Пусть! Возможно, она спасет кому-то жизнь!
2. «Я потрапив у Радянський Союз 1937 року» – священик про полон «ДНР» «Коли було ясно, що зможу звільнитися, швидко навчив відправляти служби іншу віруючу людину з полонених. Зараз він там замість мене» – Ігор Петренко http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 45408.html
Прокляття перемогам, здобутим не для захисту батьківщини і тим, що служать лише марнославству переможця Франсуа Рене де Шатобріан, французький письменник і дипломат
1. Олена Білозерська. Сьогоднішній день – історична віха Сьогодні великий день. Не тому, що були прийняті конкретні антикомуністичні закони і визнані – нарешті, на 24-му році незалежності! – ті, хто воювали за цю незалежність. Врешті-решт, Ющенко вже визнавав героями Бандеру і Шухевича, Янукович потім це скасував, а для людей нічого не змінилося: Бандеру і Шухевича почали вважати героями не після указу Ющенка, і після указу Януковича їх не перестали вважати героями. Сьогоднішній день – історична віха. Від сьогодні у нас з Росією нарешті офіційно різна історія. Ми навіть у різних війнах перемогли. Вони перемогли у Великій Вітчизняній, 9 травня. Ми – у Другій світовій, 8-го. Історія – частина державної політики. Це нормально і правильно, коли у різних держав – різна історія й різні герої. Звичайно, це стало можливим тільки через українсько-російську війну. (Згадайте, як розбивалися об п’яту колону і тонули у воросі газорублів всі героїчні намагання Ющенка примирити ветеранів ВОВ та УПА – 10 років тому, коли вони ще живі і в силі були, і це мало значно більше сенсу, ніж зараз). Більше 20 років члени молодіжних патріотичних організацій бігали по лісах і стріляли на підпільних полігонах, готуючись воювати з Росією. Не знаю, який відсоток з них вірив у реальність цієї війни. Я, скажу чесно – і стріляла, і бігала, але не вірила. Ця війна здавалася неможливою, але насправді була неминучою. Члени об’єднання можуть розійтися мирно лише в одному випадку: коли всі щиро згодні на це розлучення. Як Чехія і Словаччина. Якщо ж окупант відпустив окупованого виключно через свою тимчасову слабкість і мріє про реванш – то війна неминуча. Визвольна війна з відтермінуванням у часі. Розпад СРСР був міною уповільненої дії, яка вибухнула у 2014 році. Тепер я розумію, що завадити, зарадити цій війні було неможливо. Нації і держави будуються на крові. Лише проливши цю кров, ми отримаємо справжній, а не фіктивний суверенітет. Все, Рубікон перейдено. Україна вже ніколи не буде з Росією. http://www.bilozerska.info/?p=25717
9. Композиція "Сніги, сніги" Лірична, пронизлива пісня, присвячена українським героям - ветеранам визвольного руху. Слова і музика Олександра Смика, виконує Віталій Кононов.
Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ — нацією, країна — державою. Михайло Грушевський, професор історії, організатор української науки, політичний діяч і публіцист
4. Ігор Лосєв. Завдання інтелігенції – підтримувати в народі дух свободи, а не капітуляції Війна Росії проти України і про прояви містечкової філософії та геополітичної маргінальності представників української інтелігенції http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 41273.html
Как и обещал, начинаю публиковать данные по фактам грабежа в особо крупных размерах, которым промышляли в Днепропетровске люди Вилкула - Романенко и его подручный Величко... https://www.facebook.com/nabrok.militar ... 7917282107
Давайте вірити в те, що сила - на боці правди; і нехай ця віра допоможе нам виповнити наш обов'язок так, як ми його розуміємо Авраам Лінкольн, 16-й президент США
Ганна Вітковська. «Просто не засуджуйте». Лист з «ЛНР» Тоді все здавалося несерйозним. Хто б міг повірити, що вишиванка дитини вже скоро стане загрозою для її життя http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 47422.html
2. Український історик Володимир Сергійчук: «І сьогодні для Москви найбільш небезпечною із релігійних конфесій є греко-католики» "Українська держава зможе краще розвиватися, коли буде мати власну Помісну Церкву. Нажаль, це не розуміли очільники Української держави, коли у 1992 році вони розбили ту Церкву, яку почала тут формуватися, і не без зусилля нашого сусіда. Тому в Україні тепер є Православні Церкви двох патріархатів. Це говорить про те, що влада не знає своєї історії".
70 років тому НКВС ув'язнило греко-католицьких ієрархів
1. Мирослав Маринович. Великдень Від редакції: текст написано спеціально для газети "Фронтовик", яка є волонтерським проектом і безкоштовно розпосюджеється серед військових, що перебувають у зоні проведення АТО. http://society.lb.ua/war/2015/04/12/301 ... ikden.html
6. Світотворчі яйця: Як писанки крокують світом Розписування яєць - звичай не тільки український, він характерний для більшості слов'янських народів. Однак писанкуванням займаються і далеко за межами європейського континенту http://www.depo.ua/ukr/life/svitotvorch ... 2015161600
4. Сьогодні Перший національний покаже британський документальний фільм "Шлях Путіна"
Як повідомляє прес-служба телеканалу, у стрічці «Шлях Путіна» розповідається про таємниці швидкого кар’єрного злету президента РФ, якому вдалося вирости від «безробітного шпигуна до сучасного тирана», і цей шлях «супроводжувався постійними звинуваченнями у кримінальних вчинках та корупції».
Спираючись на інформацію з перших вуст, отриману від російських бізнесменів, журналістів, письменників та політиків, а також на дані дослідження, проведеного науковцем та авторкою бестселера Putin’s Kleptocracy ("Клептократія Путіна") Карен Давіша, автори фільму вивчають неоднозначні епізоди з минулого Путіна. Це й вірогідна участь у відмиванні коштів та зв’язки з організованою злочинністю, і приховування особистого статку, який, за деякими даними, оцінюється у 40 мільярдів доларів…
В анотації до фільму повідомляється, що «розвиток» кар’єри Путіна буде зображено упродовж двох десятиліть: фільм покаже, як акумулювання багатства та влади призвело до автократичного управління та загрози нової "холодної війни".
"Замість того, щоб сприймати Росію, як демократію в процесі розпаду, ми повинні розглядати її як авторитарну систему в процесі становлення", – зазначає в одному з епізодів стрічки професорка й авторка книги "Клептократія Путіна" Карін Давіша.
Фільм "Шлях Путіна" вийде в ефір на Першому національному каналі сьогодні, о 21:45.
2. Чубаров требует согласовывать с Меджлисом поставки воды в Крым Глава представительского органа крымских татар считает, что у Киева нет причин для переговоров с оккупационными властями о возобновлении водоснабжения http://news.liga.net/news/politics/5524 ... v_krym.htm
2. Дмитро Ярош - Україна понад усе Первые смельчаки: Бойцы Российской повстанческой армии опубликовали видеообращение В батальоне ОУН растет количество добровольцев Российской повстанческой армии — граждан России, которые борются против кремлевского произвола на территории Донбасса. Россияне вступают в подразделение Черного Комитета в батальоне ОУН, чтобы защищать суверенитет Украины Сегодня они впервые обнародовали видеоролик, где рассказали, как борются за нашу и вашу свободу на передовой российско-украинской войны.
Видеообращение бойцов Российской Повстанческой Армии. За нашу и вашу свободу!
4. "Все, кто хотели купить автомат Калашникова, его уже купили" 45-летний Александр Ольшанский - не только президент холдинга Internet Invest Group и консалтинговой компании "Ольшанский и партнеры". Уже седьмой год он проводит в Киеве крупнейшую оффлайн-конференцию интернет-деятелей iForum. Сайт LB.ua традиционно поддерживает это событие. Каждый год накануне iForum (в этом году он пройдет 16 апреля) мы беседуем с Александром Ольшанским. И, как обычно, разговор выходит за рамки IT-сферы. В этот раз говорили еще и об информационных войнах, о праве граждан на оружие и о евангелистах в политике. http://economics.lb.ua/business/2015/04 ... tomat.html
5. "Армия SOS" нуждается в специалистах в сфере авиации, электроники и программирования, - волонтер Юрий Касьянов Юрий Касьянов: Ищем рабов высокой квалификации. Рассчитываем получить парочку профессоров, двух-трех доцентов с кандидатами, пять-шесть отцов украинской авиации, и от билла гейтса со стивом джобом не откажемся… https://www.facebook.com/brtcomua/posts/864902336903755
ІV.
1. Радіо Свобода. Як церкві об’єднати український народ? Гість: Святослав (Шевчук), глава Української греко-католицької церкви
2. Католицький священик сам возить допомогу у АТО Отець Олександр Оріховський із парафії св. Архангела Михаїла у Дунаївцях разом із парафіянами не лише постійно підтримує наших військових на сході молитвою та всім необхідним, але ще й допомагає біженцям виїхати зі Сходу. http://ye.ua/news/news_19942.html
Майте мужність жити своїм розумом. Іммануїл Кант, німецький філософ