мені не зовсім зрозумілий ТИП житла... на яких умовах ви знімаєте житло??? Я точно знаю, що при укладенні договору з власником приватного житла час від часу вноситься пункт про тварин. Що власник не заперечує або ж заперечує проти проживання таких-то і таких-то тварин на орендованій орендарем території. \Пункт про санітарію- це стосується тараканів, мурашок, мишок, пацюків... ну щоб ви дотримувались чистоти і не розводили ТАКИХ тваринок у вільному вигулі по території житла
З іншого боку якщо власник знав про проживання у квартирі кота і протягом певного часу (скажімо місяця) не заперечував, то вважається, що дав мовчазну згоду на проживання кота
З вашого першого посту не зрозуміло умови оренди квартири чи кімнати (окрема чи прохідна), хто має ще доступ у кімнату і на яких правових підставах...
Загалом якщо у вас стандартний договір оренди, то вільний доступ у будь-який час можна ж трактувати по різному: скажімо, що по дзвінку виконавця ви маєте прибути у квартиру і передати виконавцеві ключі від койко-місця, здійснювати візуальний нагляд за діями виконавця і по виконанні роботи відібрати ключ, закрити приміщення і розійтися задоволені один одним
Або ж у виконавця є ключ, а опис речей, які є на койко-місці ви не здійснювали, тоді відповідальності за втрату, пошкодження, знищення ваших речей ви повісити на виконавця не зможете, оскільки не зможете довести, що саме він і саме в цей час був на місці.
Тут багато нюансів. Якщо не можете тут написати, розпишіть мені і ЛС правові питання оренди вами койко-місця... Покрутимо ситуацію-)
Завжди дивись на речі зі світлої сторони, а якщо таких немає, натирай темні до тих пір, поки вони не заблищать. Древня китайська мудрість.