Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Співпраця з місцевою владою

Законодательство, СМИ, события, о нас и т.д.

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Співпраця з місцевою владою

Сообщение an-na » 17 янв 2012, 23:02

Доброго всім вечора! Я живу в м.Чернівці. Недавно у місті зареєстрували громадську організацію захисту тварин, тут є посилання на групу в контакті. В групі вже практично 800 людей, а от волонтерів (тих хто анкету заповнив) всього 40, хоча дуже багато людей помагають хто як може у вирішенні проблеми безпритульних тварин. У місті виділена земля для будівництва під притулок. Але як завжди і всюди коштів на його будівництво немає. Коштів вистачило тільки на проект будівництва. Так як Чернівецька область - прикордонна територія з Євросоюзом, то можемо подаватися на різні транскордонні проекти за фінансування Євросоюзу. Обласна рада підтримала ініціативу написання проекту про будівництво притулку. Звернулась я в департамент ЖКГ щодо отримання інформації про будівництво притулку, його облаштування і т.д... Працівник департаменту дуже гарно зі мною поспілкувався, надав план будівництва і розказав що у них є дуже багато корисної інформації і коли я з нею ознайомлюсь, то погоджусь, що все що там є, це правильно.. Коли він мені цю інформацію я була шокована. Спочатку все дуже гарно складалось про те які повинні бути застосовані заходи, робота з власниками тварин і т.д... А потім те, що ну ніяк не сприймалось. Як Ви здогадуєтесь, це були рекомендації зоореалістів про те що притулки повинні бути виключно концтаборами а метод стерилізація-повернення взагалі застосовувати не можна, бо собаки стають дуже агресивними і кидаються на людей... І тоді я зрозуміла, що така позиція влаштовує нашу владу тим, що у них є на що посилатись, показувати чужі рекомендації. Я думаю, що і нормальні зоозахисні організації мають інформацію, матеріали, роботи науковців на які можна послатися і які потрібно теж розсилати в муніципалітети. Пропоную залучити науковців, юристів, екологів, ветеринарів, фахівців, об"єднати все що у нас є і також розіслати ці матеріали. Це перше, що я хочу запропонувати.
А друге, це теж виявилось під час розмови з працівниками департаменту, це те, що вони зацікавлені в тому щоб зоозахисні організації, населення допомагало у вирішенні проблеми безпритульних тварин, але ніхто ні з якими пропозиціями не звертався. Тоді я запропонувала щоб укласти договір про співпрацю, загальний, а кожне окреме положення затверджувати окремими додатками. Наприклад, таким чином можна посилити статус волонтерів, узаконити опікунів безпритульних тварин, щоб вони мали право проводити стерилізацію, щоб організація мала право вести облік таких тварин. Зі мною погодились і запевнили що обов"язково це розглянуть і в співпраці зацікавлені. Якщо хтось має вже подібні договори про співпрацю, або інші аналогічні документи, досвід у створенні таких документів, допоможіть, будь ласка. Можливо створивши такий універсальний документ, його зможуть використовувати і інші організації.
an-na

Re: Співпраця з місцевою владою

Сообщение Раджа » 18 янв 2012, 02:38

Здравствуйте :ab:
Зоореалисты свои предложения разослали во все крупные города. В Киеве тоже пытаются протолкнуть подобное, но тут есть кому дать отпор, кроме того "у руля" зоореализма стоят слишком одиозные типы. Интерес у зоореалистов - чисто коммерческий.
Будем бороться с этим злом!
Раджа
Старожил

Re: Співпраця з місцевою владою

Сообщение an-na » 18 янв 2012, 10:35

Це в Києві це розуміють, тому що знають що це за люди, а для інших муніципалітетів це ж "експерти", "спеціалісти", "міжнародне об'єднання". Розробіть будь ласка якісь загальні рекомендації по типу зоореалістів і розішліть по міськрадам
an-na

Вернуться в Полезная информация