KiraK писал(а):Про хозяев я подслушала разговор бабулек на остановке, когда он там пробегал. Они всё причитали типа "что ж за хозяева, так довели". Вот с их слов и говорю. Мне нужно было сразу указать, что это вполне реальные сплетни людей.
А! Ну тоді зовсім не факт, що хазяїн таки є... З точки зору обивателя (не волонтера!), який бачить явно чистопородну собаку, доведену до такого стану, що перше приходить на думу? "Хазяїн сволоч - довів собаку!" Та навить і волонтери на форумі деколи так думають. А чи є той хазяїн, чи помер, чи вигнав - взагалі ніхто не знає...
1. Собака бігає без нагляду по проїзжій частині дороги, ризикуючи:
а) сама опинитися під колесами автомобіля
б) створити аварійну ситуаціяю, коли собаколюбивий водій буде старатися не наїхати на неї і в результаті можуть побитися автомобілі або навить постраждати люди
2. Собака бере їжу з рук сторонніх людей (не господаря), тим самим ризикуючи бути нагодованою "доброзичливцями" дещо "специфічним" кормом
3. Собака явно не в кращому стані, худа та з проблемами з шерстю (шкірою), думаю, що не щеплена і ще з букетом ветеринарних проблем.
4. Собака великих розмірів гуляє без повідка і намордника та адресника, тим самим порушуючи правила утримання собак в населених пунктах
Як на мене - достатньо аргументів виходячи з інтересів самої тварини, щоб забрати собаку з вулиці. Якщо хазяї об"являться - віддавати через ЦИЖ, пояснивши про адмінвідповідальність при наступному порушенні законодавства.